Küzdelmes hazai győzelemmel kezdtük a lila-fehérek elleni sorozatot.

 

Hamar megadatott a visszavágás lehetősége az alapszakasz záró fordulójában elszenvedett vereségért a tarjániaknak, mindazonáltal a piros-feketék a „minden hájjal megkent” újpesti legénység ellen még hazai pályán sem mehettek biztosra. Ezt alátámasztandó sokkal jobban kezdték az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntős párharc szombat esti nyitó találkozóját a vendégek, akik Franczva és Djurasevics közeli találataival pár perc játék után 9–4-re vezettek. Úgy tűnt azonban, hogy Ughy Albert gyors időkérése még épp időben érkezett, a rövid megbeszélésről visszatérve ugyanis egy Joó hét pontjára épített 13–2-es hazai sorozat következett. Ráadásul a védekezésben és támadásban is feljavuló SKSE az első kisszünetet egy újabb nagy futással (Hajdu és Kovács Martin főszereplésével 13–3-as részhajrá) foglalta keretbe, így a 13. percre immár tizenöt egységnyire nőtt a mieink előnye. Ám a félidő hátralevő részére már korántsem sikerült megtartani ezt a lendületet, a kosárszerzés terén Joó eléggé magára maradt, s hátul is egyre több figyelmetlenség csúszott be. Igaz, az agilisan játszó Djurasevics vezette lila-fehérek a nagyszünetig olyan vészesen közel azért egyszer sem kerültek, s ha a nyolcpontos különbség igazi megnyugvást nem is adhatott, mindenképpen jó alapnak tűnt a második húsz percre (39–31).

Csakhogy a harmadik felvonás tragikusan kezdődött az SKSE számára, nem volt elég ugyanis, hogy az ekkortájt főként a Surmann-testvérek performanszaira építő látogatók pillanatok alatt egyetlen pontra zárkóztak, a gyenge napot kifogó, s többnyire a tarjániak kárára tévedő sípos trió a gárda legjobbját, Joót két támadóhibával villámgyorsan a kipontozódás szélére jutatta. A játékot taktikusan tördelő lila-fehérek a folytatásban is sikerrel akadályozták meg, hogy a mieink újra lendületbe jöjjenek, s míg hazai oldalon a pontok csaknem nyolc percig kizárólag büntetőkből születtek, a vérszemet kapó újpestiek immár távolról is be-beköszöntek. Djurasevics és Nagy tripláival a játékrész hajrájába fordulva hosszú idő után át is vették a vezetést a vendégek, akik ugyanakkor túl sokáig azért nem örülhettek szerzeményüknek. A meccsbe remekül visszaszálló Kovács Martin és a szintén a legjobbkor magára találó Herendic ugyanis 47–51 után az SKSE csapatát egy 19–6-os negyedzáró-negyednyitó rohamra vezette, ami, mint kiderült, a legfontosabb kérdéseket tulajdonképpen el is döntötte. Mert bár a Csupics-tanítványok a záró periódusban is harcosan, akaratosan kosárlabdáztak, legjobbjaik ekkorra a szuflából már igencsak kifogytak. Piukovics Bálint távoli- és Joó közeli kosarai a különbséget így viszonylag magabiztossá tették a végére, a látottak alapján ugyanakkor nem kérdés, hogy a tarjáni alakulatnak a szerdai, idegenbeli visszavágón is nagyon észnél kell lennie…

 

NB I/B, Zöld-csoport, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Salgótarjáni KSE – Újpest-Megyeri Tigrisek 80–69 (21–14, 18–17, 18–24, 23–14)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 250 néző, vezette: Rácz, Gál J., Földi.

Salgótarján: HERENDIC 19, PIUKOVICS B. 14/9, KOVÁCS M. 15/6, Boinitzer 7, JOÓ 18/3. Csere: Csabák 1, Hajdu 6, Póczos M., Kovács D. Edző: Ughy Albert.

Újpest: Surmann P. 10, Széphelyi 4, DJURASEVICS 22/3, SURMANN G. 14, FRANCZVA 13. Csere: Nagy R. 3/3, Pollák 3/3, Takács G. Edző: Stevan Csupics.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–9, 8. perc: 17–11, 13. perc: 30–15, 17. perc: 33–26, 23. perc: 41–39, 28. perc: 47–51, 32. perc: 64–55, 37. perc: 75–61.

Kipontozódott: Franczva (40.). Kiállítva: Djurasevics (39.).

 

Ughy Albert: – Nagyon fizikális meccs volt, próbáltunk negyven percig nyomni támadásban, védekezésben, ez nagyrészt sikerült is. Egy nagyon rutinos csapatot tudtunk legyőzi, akik mindent bevetettek a jó eredmény érdekében. Nehéz, de értékes győzelem volt, bár egyelőre annyi történt, hogy egy-null ide. Gratulálok a srácoknak!

Stevan Csupics: – Gratulálok a salgótarjáni csapatnak! A harmadik negyedben sikerült visszajönnünk a meccsbe, de a záró felvonásban, elsősorban fáradtságból adódóan, túl sok hibát vétettünk. Szerdán újra találkozunk.

 

További eredmények
Vásárhelyi Kosársuli – Debreceni EAC U23 81–74
Bajai Bácska FKE – Concordia Motax KC Pápa 80–64
Óbudai Kaszások – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 78–62

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .