Hazai pályán kezdi az Újpest elleni negyeddöntős párharcot együttesünk.

 

Az Újpest-Megyeri Tigrisek elleni fővárosi vereséggel zárta a Zöld-csoport alapszakaszát az így végeredményben negyedikként befutó Ughy-legénység, amely azonban a rájátszás első fordulójában máris revánsot vehet legutóbbi legyőzőjén. Az egyik fél második sikéréig tartó negyeddöntős párharc szombat este hat órakor kezdődő első mérkőzését megelőzően Dániel Tamástól kértünk röpke helyzetjelentést.

– Úgy gondolom olyan volt ez a két héttel ezelőtti, újpesti mérkőzés, mintha abba se hagytuk volna a Baja elleni találkozót – pillantott vissza a klubmenedzser elsőként a két gárda legutóbbi összecsapására. – Csak remélni merem, hogy erre a formánkra itt pontot is tettünk, mert ugye kezdődik a rájátszás, a bajnokságnak az a része, ahol minden eldől. Én nagyon sokat nem akarok már foglalkozni ezzel az utolsó idegenbeli vereséggel, mert előre kell néznünk. Azt azért még megjegyzem, hogyha továbbra sem tudunk, elsősorban fejben, ráhangolódni a mérkőzésekre, akkor kínos meglepetések fognak érni minket. Ugye ezt senki nem szeretné, ezért hiszek abban, hogy mindenki átérzi a lehetőséget, az elkövetkezendő mérkőzések súlyát és úgy végzi a dolgát, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki a Play-offból.

– Az újpestiek ellen az alapszakaszban egy-egyre végeztünk, idehaza 114–92 arányban bizonyultunk jobbnak, míg azon az ominózus március végi találkozón négypontos, 73–69-es vereséget szenvedtünk. Ezúttal mire számít?

– A sors iróniája, hogy azzal a csapattal folytatjuk, amelyikkel az alapszakaszt befejeztük, így azt gondolom, nagy meglepetést nem kellene, hogy okozzanak nekünk. A rájátszás első mérkőzése mindig kiemelten fontos, mert ebből lehet látni, hogy milyen állapotban van a csapat, mennyire sikerre éhes és mennyire akarja elérni azt a célt, amit még év elején kitűzött maga elé. Ellenfelünk annak ellenére, hogy újoncként került az NB I/B-be, egész szépen helytállt, mert viszonylag jó szerkezettel rendelkezik és rutinnal is meg van áldva. Talán egy kicsit rövid a padjuk, ezért fizikálisan nehezebben viselik a terhelést. A mi taktikánk éppen ezért nem lehet más, mint hogy teljes erőbedobással és maximális harcossággal lépjünk pályára és negyven percig olyan tempót diktáljunk, amit nem bírhat végig egy ellenfél sem.

– A párharc egészét tekintve mivel lenne elégedett?

– A pályaválasztói jog ugyan a miénk, de én nem szeretném három mérkőzésig elhúzni ezt a sorozatot. A szombati találkozó után szerdán van a második mérkőzés Újpesten, ahol jó volna lezárni a párharcot. Persze azzal tisztában vagyok, hogy ebbe az Újpestnek is lesz még beleszólása, mert ők is tudják, hogy egyetlen esélyük, ha valamivel meg tudnak minket lepni, ki tudnak zökkenteni a megszokott játékunkból, zavart okoznak és esetleg megint leblokkolunk, mint tettük azt a Baja ellen. Illúzióink ne legyenek, mindent el fognak követni, hogy bravúrt érjenek el, ezért hangsúlyozom, nekünk mindenre föl kell készülnünk. A vendégcsapatban vannak olyan játékosok, akik semmitől nem riadnak vissza, de nekünk a saját játékunkat kell játszani az első pillanattól kezdve és úgy kell harcolnunk, hogy az ellenfeleink is lássák, velünk számolni kell.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Újpest-Megyeri Tigrisek

2019. április 20., szombat, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2018/2019)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Medves körút 86.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .