„Össze kell szedni magunkat és ehhez erre a győzelemre is szükségünk van.”

 

A listavezető Baja elleni vesztes hazai rangadót követően vasárnap a 11-12-es mérleggel a tabella hetedik helyén álló Újpest-Megyeri Tigrisek otthonában zárja az NB I/B Zöld-csoportjának alapszakaszát együttesünk. A fővárosi Bajza József Általános Iskolában vasárnap este hat órakor kezdődő találkozó előtt Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.

– Álomrajt után simának mondható vereséget szenvedett együttesünk az éllovas elleni rangadón. Miként értékeli a múlt szombati találkozót?

– Borzasztóan szomorú és csalódott vagyok, mert ezzel az egy mérkőzéssel gyakorlatilag lehúztuk a vécén az egész évünket. Ráadásul az elmúlt szezonokban már nem először. Persze még helyrehozható a dolog, de hogy maradjak a hasonlatnál, most legalább vállig bele kell nyúlni a „trutyiba”, hogy valahogy visszahozzuk a lehetőséget. Pedig milyen remekül kezdődött, hisz’ egyszerűen állva hagytuk a Baját. Öt perc után 25–9-re vezettünk és már opálosodott a vendégek tekintete. Aztán egyik pillanatról a másikra szétesett a játékunk és onnantól kezdve csak kínlódtunk. Érthetetlen módon mi bizonytalanodtunk el, szinte egy csapásra elszállt az önbizalmunk, akaratgyengék lettünk és hagytuk, hogy az első KO-ból felálljon az ellenfél és átvegye a kezdeményezést. Sem menet közben, sem a szünetben nem tudtunk váltani, nem tudtunk változtatni, gyakorlatilag semmilyen válaszunk nem volt a Baja erőre kapására. Ez egy kollektív kudarc, amiben nyilván megtalálhatóak a személyi felelősségek is, mert se a játékosok, se az edzők nem tettek meg mindent azért, hogy akárhogyan is, de nyerni tudjunk.

– Mindez különösen azért bosszantó, mert a közvetlen riválisok mérkőzései viszont számunkra igencsak kedvezően alakultak…

– Kétségtelen, hogy egy nagy lehetőséget szalasztottunk el, mert lehetett tudni, hogy a dobogós csapatok közül ki hol bukhat még, így a mi feladatunk csak annyi volt, hogy hozzunk két mérkőzést. Ebben az esetben azon szurkolhattunk volna, hogy elsők vagy másodikak vagyunk. E helyett várhatóan a negyedik helyről rajtolunk a rájátszásban, tehát a döntőbe jutásért idegenben kell majd nyernünk, nagy valószínűséggel Baján, de az is lehet, hogy Vásárhelyen. Azt kihagytam, hogy ehhez is teljesíteni kell majd az első kört, a négybe kerülésért, ami szintén nem lesz egyszerű. Időnk ugyan van, mert áprilisban az utánpótlás döntők miatt csak a rájátszás első felvonása megy le, így elemezhetjük, hogy mik voltak a hibáink és ezeket ki is javíthatjuk. Nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, de elméletileg még korrigálhatunk.

– A Surmann-fivérek vezette Újpest elleni alapszakasz-zárónak a fentiek miatt helyezésben mérhető tétje már nem nagyon van. Ebben a helyzetben mi lehet a motiváció csapatunk számára?

– Akár legyinthetnénk is erre a meccsre, hogy úgysem számít, de szerintem ez nagy botorság lenne. Össze kell szedni magunkat és ehhez erre a győzelemre is szükségünk van. Hiába újonc a vendéglátónk egy kemény, mindenre elszánt csapatról van szó. Ráadásul nem Grál lovagokkal fogunk küzdeni, akik előzékenyen lehajtják a fejüket és megadják magukat. Mindent be fognak vetni, hogy megverjenek, ami a Baja és a Vásárhely ellen igen jól sikerült nekik. Tudjuk, hogy jobb a játékosállományunk, elméletileg jobb a csapatunk is, a kérdés az, hogy ezt meg is tudjuk-e mutatni a vasárnapi összecsapáson. Nagyon bízom abban, hogy a múlt heti pofon egy kicsit helyre tette a társaságot, és ismét úgy játszunk, úgy küzdünk, ahogy mi azért tudunk. Utána viszont villámgyorsan szét kell kapni a gépezetet, megtalálni a hibát és úgy összerakni, hogy az utolsó két hónapban már ne legyen probléma.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .