Együttesünk csak győzelemmel tarthatja életben dobogós reményeit.

 

A debreceni fiatalok elleni magabiztos hazai sikert követően az NB I/B Zöld-csoportjának hét végi fordulójában a 8-14-es mérleggel a tabella tízedik helyén álló Alba Fehérvár II. otthonába látogat együttesünk. A székesfehérvári Alba Regia Sportcsarnokban vasárnap délután három órakor kezdő összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk. 

– Fölényes különbséggel, helyenként kimondottan jó játékot bemutatva győztük le a DEAC fiataljait. Mennyire volt elégedett a csapat múlt pénteki produkciójával?

– Az jól látszik, hogy folyamatosan ébren kell tartani a játékosok figyelmét, mert hajlamosak vagyunk abba a hibába esni, ami ezúttal is megtörtént, nevezetesen, hogy eléggé félvállról vettük az összecsapás elejét. Mindössze egy sérültünk volt, nem volt betegünk, egyben volt a csapat, gondoltuk, akkor simán nyerünk, de sajnos a szünetben csak föl kellett hívnom a figyelmet arra, hogy nagyobb energiát kell fektetnünk a védekezésre és tudatosabb, pontosabb játékot kell játszanunk. Ez így is lett a harmadik, negyedik negyedben, így egy elég sima meccsen hoztuk a kötelezőt és vertük az igen harmatos debrecenieket. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy ellenfelünk most lényegesen gyengébb összeállításban lépett pályára, mint az odavágón, viszont már mi is másképp nézünk ki, jóval erősebbek vagyunk, mint akkor. Bár ez igazán csak a későbbiekben fog kiderülni.

– Következő ellenfelünk ugyancsak egy élvonalbeli gárda tartalékcsapata lesz. Mire számít a vasárnapi összecsapáson?

– Nekünk most már minden találkozó élet-halál harc, így Fehérváron is vért kell majd izzadnunk. Biztos vagyok abban, hogy aki él és mozog ott lesz a hazaiaknál, és mindent megtesznek majd azért, hogy megverjenek minket. Ráadásul egyik félnek sem mellékes az eredmény, hisz’ az Alba még bejuthat a rájátszásba, mi pedig matematikailag bármelyik pozíciót megcsíphetjük az első négy közül. Ehhez persze kell az is, hogy közvetlen riválisaink nekünk tetsző módon játszanak, de az szinte biztos, hogy ha az utolsó három meccsünket megnyerjük, akkor a harmadik helynél nem lesz rosszabb a pozíciónk az alapszakasz végén. Most azt kell mondanom, hogy lábadozó Dániel Petin és az ismét ujjsérülést szenvedett Piukovics Patrikon kívül mindenki egészséges, és remélhetőleg elszánt. Külön öröm, hogy hosszú hónapok után Boinitzer Dávidra is számíthatunk, aki nagy erőssége lehet csapatunknak. Okos, határozott kosárlabdát kértem a fiúktól, mert ez is az a meccs, ha törik, ha szakad, hoznunk kell.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .