Helyenként jó játékkal maga-biztos győzelem a tartalékos debreceniek ellen.

 
Noha az alapszakasz utolsó négy fordulójában négy győzelemmel kalkuláló Ughy-legénység péntek esti, DEAC U23 elleni találkozója alkalmával egyáltalán nem készült könnyed sétagaloppra, a mieink esélyeit azért jócskán megnövelte, hogy az utóbbi hetekben kétségkívül kiváló formában kosárlabdázó debreceni fiatalok közel sem a legjobb összeállításukban érkeztek Salgótarjánba. A vendégcsapat házi góllövőlistájának első három helyezettjét egyaránt nélkülözte, s korántsem túlzás kijelenteni, hogy a Kozák Márton-Tóth Bence- Omenaka „triász” kiesése a legfontosabb kérdéseket gyakorlatilag már a feldobás előtt eldöntötte…
Ám, ha mégis táplált volna némi halovány reményt a bravúrra a tartalékos hajdúsági gárda, a kötelező feladathoz a kellő komolysággal hozzáálló SKSE azt a kezdés után igen hamar szertefoszlatta. Amíg ugyanis a mieink a találkozó első öt percében egyetlen mezőnykosarat sem engedélyeztek kulcsemberei távollétében igencsak szárnyaszegettnek tűnő ellenfelüknek, a túloldalon Hajdu és Herendic is alaposan bekezdtek. Joó triplájával a nyitó felvonás közepén már 13–1-re, nem sokkal a kisszünet előtt, a hosszú kihagyás után a hazai közönség előtt ezúttal bemutatkozó Boinitzer találataival, pedig már 23–8-ra is vezettek a piros-feketék, akiknek az első játékrész végén, a második elején még egy nagyobbacska hullámvölgy is belefért. Hiába zárkózott fel ugyanis egy Szekeres és Asszú kosaraira alapozott 14–2-es rohammal háromegységnyire is Kovács Adrián együttese, 25–22 után a találkozó menete gyorsan visszatért a korábbi mederbe. A védekezésükön ismét szigorító tarjániak a félidő hátralévő részében, az előző heti gyengélkedését egy tripla-dupla közeli produkcióval feledtető Herendic (18 pont, 14 lepattanó, 8 gólpassz) vezérletével, helyenként közönségszórakoztató megoldásokat bemutatva, valósággal átrohantak a cíviseken, s a nagyszünetig egy híján húsz ponttal toldották meg előnyüket (52–30).
A mieink lendületét ráadásul a pihenő sem törte meg, így azután a harmadik negyed elején még tovább távolodtak egymástól a felek. A megszerzett labdákból könnyű kosarak sorát elérő, de felállt védelemmel szemben is hatékonyan támadó piros-feketék 20–4-es nyitányuk eredményeként szűk negyedórával a lefújás előtt már közel negyven ponttal álltak jobban, ami a találkozó végső szakaszát immár puszta formalitássá változtatta (72–34). Ennek megfelelően Ughy Albert a záró tíz percben jó napot kifogó kulcsemberei helyett már elsősorban cseresorát szerepeltette – tehette, hiszen csapata magabiztos, nagy különbségű győzelmét az égvilágon semmilyen veszély sem fenyegette. A dicséretesen küzdő, s a játék bizonyos elemeiben kimondottan jól teljesítő (52 lepattanó, abból 23 támadó) vendéggárda, főként az öt triplát elsüllyesztő Szekeres, illetve a 12 pontos 15 lepattanós dupla-duplát összehozó Fábián révén, tetemes hátrányából ugyan a végén pár pontot ledolgozott, mindez azonban a lényegen már nem sokat változtatott. Az SKSE együttese könnyed sikerrel hangolt az utolsó három alapszakaszbeli meccsre, amelyek ettől a mostanitól azért lényegesen komolyabb erőpróbának ígérkeznek.

 

NB I/B, Zöld-csoport, 23. forduló

Salgótarjáni KSE – Debreceni EAC U23 92–64 (25–13, 27–17, 26–13, 14–21)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 200 néző, vezette: Vida, Győrfy, Gaál I.

Salgótarján: HERENDIC 18, PIUKOVICS B. 11/6, KOVÁCS M. 11, JOÓ 13/3, HAJDU 12. Csere: Csabák 5/3, BOINITER 12/3, Kovács D. 2, Zábó 4, Piukovics P., Póczos M. 4, Szőke. Edző: Ughy Albert.

Debrecen: SÓLYOM B. 6, Asszú 14/3, Zsuga 10/6, Gáspár M. 3/3, FÁBIÁN 12. Csere: SZEKERES 15/15, Nemes D. 2, Orosz 2, Berzi, Jurák. Edző: Kovács Adrián.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 13–1, 8. perc: 20–8, 12. perc: 25–22, 17. perc: 45–25, 24. perc: 65–32, 27. perc: 72–34, 34. perc: 82–46, 38. perc: 86–56.

 

Ughy Albert: – Gratulálok a fiúknak a győzelemhez!

Kovács Adrián: – A mérkőzés előtt azt kértem a fiúktól, hogy intenzíven, agresszíven védekezzünk, sok kommunikációval, ám ebből az első negyedben szinte semmit sem láttam viszont. A második játékrészben ellenben már volt egy kimondottan jó időszakunk, amikor nem csak védekezésben, hanem támadásban is korrekt teljesítményt nyújtottunk. A szünet után sajnos megint nagyon rossz mentalitással léptünk pályára és rengeteg lerohanásos gólhoz, könnyű ziccerhez segítettük hozzá ellenfelünket. Szerencsére a záró tíz percben ezeket a hibákat tudtuk orvosolni, így a végére sikerült a különbséget is csökkenteni. Gratulálok és további sok sikert kívánok a salgótarjániaknak!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .