Nem számíthatunk könnyű sétagaloppra a Debreceni EAC fiataljai ellen.

 

Múlt vasárnapi, pápai vereségét követően az NB I/B Zöld-csoportjának hét végi fordulójában a 10-10-es mérleggel a tabella hetedik helyén álló Debreceni EAC U23 csapatát látja vendégül együttesünk. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban pénteken 18 órakor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Tamás klubmenedzser volt segítségünkre.

– Már a soproni és kecskeméti találkozók után sem volt túlságosan elégedett, legutóbb pedig már a győzelemnek sem örülhetett…

– Sajnos előre sejteni lehetett, hogy valami problémánk lesz, mert az előző fordulókban is csak igen nagy szerencsével tudtuk a meccseinket megnyerni, tehát látszott, hogy egyáltalán nem állunk a helyzet magaslatán. Eddig azonban legalább jól kezdtük, meg voltak bíztató periódusaink a mérkőzéseken belül is, és azt is mondhatom, hogy nagyrészt mi irányítottuk ezeknek a találkozóknak a menetét.

– Pápán viszont gyakorlatilag csak pillanatokra sikerült átvenni a vezetést, s szinte végig futnunk kellett az eredmény után. Vajon mi volt az oka ennek az igencsak visszafogott produkciónak?

– Rendkívül enerváltan, szétesve és borzasztó gyenge egyéni teljesítményekkel játszottunk, s nagyon ritka, de a csapat egyetlen tagját sem tudom kiemelni, aki legalább a közepes teljesítményt elérte volna. Persze mondhatjuk, hogy csapatban kellett volna erősnek lennünk, de ennyi gyenge napot kifogó játékosból nem lehet egy jó elegyet készíteni. Ráadásul a taktikánk is az ellenfélnek kedvezett, mert ugyan voltak még a padon olyanok, akiket be lehetett volna vetni, meg lehetett volna próbálni, de ez valamiért nem történt meg. Összesen heten játszottuk végig a meccset, tehát minimális rotációval és volt olyan játékos, aki negyven percet töltött a pályán. Nyilván el is fáradt, mert a vége felé már több időt töltött a padlón, mint annak idején Kokó a Chacón elleni meccsen. Hozzáteszem, látatlanban nyilván kiegyeztünk volna azzal, hogy a három idegenbeli mérkőzésből kettőt hozunk, de azért ez így egy kicsit fájó, mert ez a Pápa sem volt túl acélos és akár egy közepes formával, egy darálós, sokcserés taktikával simán hozhattuk volna ezt a meccset is. Így most a jó helyezés érdekében vért kell izzadnunk az utolsó négy alapszakaszbeli mérkőzésen.

– Melyek közül az első az utóbbi hetekben kimondottan jó formában játszó DEAC U23 elleni találkozó lesz. Mire számít a pénteki összecsapáson?

– Ugyan egy U23-as csapattal fogunk találkozni, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű sétagaloppra számíthatunk. Egyrészt a debreceniektől kikaptunk az odavágón, másrészt pedig azt látom, hogy egyre jobban kezdenek összeállni. Jól szerepel az A-csoportos együttesük és sok olyan fiataljuk van, akik a legjobbak között erősödnek. Én még Pápán annyit mondtam a fiúknak a meccs után, hogy villámgyorsan vonjuk le a tanulságokat, aztán felejtsük el az egészet, mert csak zavart kelt. Volt egy szűk hetünk, hogy összekapjuk magunkat, remélem ez elég volt ahhoz, hogy mindenki tisztán tudjon koncentrálni a feladatára, ami nem lehet más, mint hogy jó játékkal be kell húznunk a négy utolsó meccsből most az elsőt, aztán majd nyilván a másik hármat is. Ebben az esetben a harmadik helyünk biztos a rájátszásban, de egy pici szerencsével még előrébb is juthatunk. Nyilván már kell számolgatnunk, bár a mi helyzetünk igen egyszerű. A bajnokság hátralévő részében, mind az alapszakaszban, mind a rájátszásban már nem hibázhatunk. Elméletileg a csapat teljes, egyedül a műtétje után lábadozó Dániel Petire nem számíthatunk, így egyértelmű, hogy csak a győzelem elfogadható ezen a délutánon.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .