…de az elrontott harmadik negyed után a finisben még egyszer sikerült újítanunk.

 

Igazi négypontos rangadóra érkeztek pénteken a forduló előtt velük azonos mutatóval álló Győr otthonába az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendülő tarjániak, kiknek soraiból, örvendetes módon, ezúttal már csak a térdbántalmai miatt az idény hátralévő részét kihagyni kényszerülő Dániel Péter és az Achilles-problémákkal küszködő Csabák Balázs hiányoztak.

A találkozó fontosságát átérezve, az előző fellépésein bevett forgatókönyv szerint, ezúttal is parádés rajtot produkált az Ughy-legénység, amely a feldobás után azonnal faképnél hagyta a zóna ellen meglehetősen tanácstalanul támadó és védekezésben is sokat bizonytalankodó ellenfelét. A hazaiak sorozatos labdaeladásait rendre könnyű kosarakkal büntető, de felállt védelemmel szemben is gördülékenyen, s helyenként kimondottan szellemesen akciózó piros-feketék a nyitó negyed végén már tucatnyi ponttal jártak előbbre, ráadásul a rövid pihenő után nem hogy lassítottak volna, inkább még egy lapáttal rátettek. A második felvonás elején vendégrészről a makacs lábsérülését követően tarjáni színekben ezen a találkozó debütáló Bointizer, majd Kovács Dénes, és Piukovics Bálint is triplát dobott, Herendic hasznos segédpontjaival pedig az SKSE kisvártatva már húszegységnyi előnyt birtokolt. Mivel pedig a mieink lendülete, egy Joó és Kovács Martin által hamar korrigált megingástól eltekintve egészen a félidő lefújásáig kitartott, végül tekintélyes, 58–38-as vendégvezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Csakhogy a térfélcserét követően nagyot változott a játék képe, melynek első jeleként a védekezésén szigorító és támadásban is sokkal tudatosabbnak tűnő hazai gárda az újrakezdést követően rögtön egy 11–0-ás rohammal lepte meg az öltözőben felejtkező piros-feketéket. A harmadik periódus derekán ugyan, a Herendic-Joó páros találatainak köszönhetően, a mieink is kezdtek végre ismét komolyabb életjeleket mutatni, mivel azonban a túloldalon a folytatásban is szinte minden akció kosárral zárult, a remeklő Rátvay Balázs vezette győri alakulatnak a vendégszempontból tragikusan alakuló játékrész végére sikerült a különbséget négy pontra redukálni. A meccs ezen időszakában nemcsak gyengén, de fegyelmezetlenül is kosárlabdázó SKSE kálváriája a záró tíz perc elején is folytatódott: negyedik személyi hibáját követően Herendic hamar a kispadra kényszerült, míg Piukovics Bálint kisvártatva kipontozódott. Mindezt kihasználva pedig a Kozma-tanítványok többször is egyetlen pontra csökkentették hátrányukat, igaz a lélektani szempontból sorsdöntő fordítás sehogyan sem akart összejönni a Rába-partiaknak. Akiknek 80–82 után erre több lehetőségük már nem is akadt, a hajrában ugyanis, miként utóbbi találkozóikon, ismét magukhoz ragadták az irányítást a tarjániak. A csapata legjobbjának bizonyuló Joó hét kulcsfontosságú pontja, a szokásos sokoldalú játékát produkáló Herendic néhány klasszismegoldása, illetve szintén remek napot kifogó Kovács Martin 9/9-es büntetőzése nemcsak teljesen izgalommentes befejezést, de a különbséget tekintve is magabiztos SKSE-sikert eredményezett, amivel a mieink tovább erősítették pozíciójukat a csoport élmezőnyében.

 

NB I/B, Zöld-csoport, 18. forduló

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Salgótarjáni KSE 90–104 (15–27, 23–31, 30–14, 22–32)

Győr, Egyetemi Sportcsarnok, 100 néző, vezette: Válé, Gaál I., Józsa.

Győr: GEIGER 14/6, Földesi 2, Rátvay T. 8/6, HORVÁTH G. 15/9, Domsitz 4. Csere: Gáll D. 2, RÁTVAY B. 32, Csaba 11/3, Papp B. 2. Edző: Kozma Tamás.

Salgótarján: HERENDIC 25, Piukovics B. 8/3, KOVÁCS M. 19, JOÓ 27/6, HAJDU 10. Csere: Boinitzer 12/3, Zábó, Kovács D. 3/3. Edző: Ughy Albert.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–10, 8. perc: 14–23, 14. perc: 20–40, 18. perc: 34–52, 24. perc: 52–62, 28. perc: 61–70, 33. perc: 77–78, 38. perc: 84–93.

Kipontozódott: Piukovics B. (32.), Horváth G. (40.), Csaba (40.).

 

Kozma Tamás: – A második félidőben nagy szívünkkel, kitartásunkkal visszajöttünk a meccsbe, eljutottunk a csúcs közelébe, de felérni már nem tudtunk, mert elfáradtunk. Sajnos gyenge volt a dobószázalékunk, s az ellenfél zónája ellen sem találtuk az ellenszert.

Ughy Albert: – Nagyon jól kezdtünk, az első félidőben a megbeszéltek szerint limitáltuk a hazaiak hárompontosait és gyorsindításait, aminek köszönhetően tetemes előnyt szereztünk. Sajnos a harmadik negyedben már korántsem működött ilyen jól a játékunk, ám a hajrára ismét felpörögtünk, így két jó csapat küzdelméből végül nekünk sikerült győztesen kijönnünk. Mindkét gárda produkciójához gratulálok!

Következő mérkőzés

Bajai Bácska FKE

Salgótarjáni KSE

2019. május 26., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2018/2019)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Medves körút 86.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .