…de az elrontott harmadik negyed után a finisben még egyszer sikerült újítanunk.

 

Igazi négypontos rangadóra érkeztek pénteken a forduló előtt velük azonos mutatóval álló Győr otthonába az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendülő tarjániak, kiknek soraiból, örvendetes módon, ezúttal már csak a térdbántalmai miatt az idény hátralévő részét kihagyni kényszerülő Dániel Péter és az Achilles-problémákkal küszködő Csabák Balázs hiányoztak.

A találkozó fontosságát átérezve, az előző fellépésein bevett forgatókönyv szerint, ezúttal is parádés rajtot produkált az Ughy-legénység, amely a feldobás után azonnal faképnél hagyta a zóna ellen meglehetősen tanácstalanul támadó és védekezésben is sokat bizonytalankodó ellenfelét. A hazaiak sorozatos labdaeladásait rendre könnyű kosarakkal büntető, de felállt védelemmel szemben is gördülékenyen, s helyenként kimondottan szellemesen akciózó piros-feketék a nyitó negyed végén már tucatnyi ponttal jártak előbbre, ráadásul a rövid pihenő után nem hogy lassítottak volna, inkább még egy lapáttal rátettek. A második felvonás elején vendégrészről a makacs lábsérülését követően tarjáni színekben ezen a találkozó debütáló Bointizer, majd Kovács Dénes, és Piukovics Bálint is triplát dobott, Herendic hasznos segédpontjaival pedig az SKSE kisvártatva már húszegységnyi előnyt birtokolt. Mivel pedig a mieink lendülete, egy Joó és Kovács Martin által hamar korrigált megingástól eltekintve egészen a félidő lefújásáig kitartott, végül tekintélyes, 58–38-as vendégvezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Csakhogy a térfélcserét követően nagyot változott a játék képe, melynek első jeleként a védekezésén szigorító és támadásban is sokkal tudatosabbnak tűnő hazai gárda az újrakezdést követően rögtön egy 11–0-ás rohammal lepte meg az öltözőben felejtkező piros-feketéket. A harmadik periódus derekán ugyan, a Herendic-Joó páros találatainak köszönhetően, a mieink is kezdtek végre ismét komolyabb életjeleket mutatni, mivel azonban a túloldalon a folytatásban is szinte minden akció kosárral zárult, a remeklő Rátvay Balázs vezette győri alakulatnak a vendégszempontból tragikusan alakuló játékrész végére sikerült a különbséget négy pontra redukálni. A meccs ezen időszakában nemcsak gyengén, de fegyelmezetlenül is kosárlabdázó SKSE kálváriája a záró tíz perc elején is folytatódott: negyedik személyi hibáját követően Herendic hamar a kispadra kényszerült, míg Piukovics Bálint kisvártatva kipontozódott. Mindezt kihasználva pedig a Kozma-tanítványok többször is egyetlen pontra csökkentették hátrányukat, igaz a lélektani szempontból sorsdöntő fordítás sehogyan sem akart összejönni a Rába-partiaknak. Akiknek 80–82 után erre több lehetőségük már nem is akadt, a hajrában ugyanis, miként utóbbi találkozóikon, ismét magukhoz ragadták az irányítást a tarjániak. A csapata legjobbjának bizonyuló Joó hét kulcsfontosságú pontja, a szokásos sokoldalú játékát produkáló Herendic néhány klasszismegoldása, illetve szintén remek napot kifogó Kovács Martin 9/9-es büntetőzése nemcsak teljesen izgalommentes befejezést, de a különbséget tekintve is magabiztos SKSE-sikert eredményezett, amivel a mieink tovább erősítették pozíciójukat a csoport élmezőnyében.

 

NB I/B, Zöld-csoport, 18. forduló

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Salgótarjáni KSE 90–104 (15–27, 23–31, 30–14, 22–32)

Győr, Egyetemi Sportcsarnok, 100 néző, vezette: Válé, Gaál I., Józsa.

Győr: GEIGER 14/6, Földesi 2, Rátvay T. 8/6, HORVÁTH G. 15/9, Domsitz 4. Csere: Gáll D. 2, RÁTVAY B. 32, Csaba 11/3, Papp B. 2. Edző: Kozma Tamás.

Salgótarján: HERENDIC 25, Piukovics B. 8/3, KOVÁCS M. 19, JOÓ 27/6, HAJDU 10. Csere: Boinitzer 12/3, Zábó, Kovács D. 3/3. Edző: Ughy Albert.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–10, 8. perc: 14–23, 14. perc: 20–40, 18. perc: 34–52, 24. perc: 52–62, 28. perc: 61–70, 33. perc: 77–78, 38. perc: 84–93.

Kipontozódott: Piukovics B. (32.), Horváth G. (40.), Csaba (40.).

 

Kozma Tamás: – A második félidőben nagy szívünkkel, kitartásunkkal visszajöttünk a meccsbe, eljutottunk a csúcs közelébe, de felérni már nem tudtunk, mert elfáradtunk. Sajnos gyenge volt a dobószázalékunk, s az ellenfél zónája ellen sem találtuk az ellenszert.

Ughy Albert: – Nagyon jól kezdtünk, az első félidőben a megbeszéltek szerint limitáltuk a hazaiak hárompontosait és gyorsindításait, aminek köszönhetően tetemes előnyt szereztünk. Sajnos a harmadik negyedben már korántsem működött ilyen jól a játékunk, ám a hajrára ismét felpörögtünk, így két jó csapat küzdelméből végül nekünk sikerült győztesen kijönnünk. Mindkét gárda produkciójához gratulálok!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .