Változatlanul sok a gond, de ehhez az utóbbi időben már hozzászokhattunk.

 

Az előző heti dupla fordulót remek kettős győzelemmel zárta az Ughy Albert legénysége, amely az NB I/B-s pontvadászat 18. játéknapján közvetlen riválisa, az ugyancsak 9-6-os mutatóval álló Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC otthonában lép pályára. A győri egyetemi sportcsarnokban pénteken este hét órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.

– Nehéz, ám kimondottan sikeres hét áll a gárda mögött, s ha a keddi tiszaújvárosi győzelem után azt mondta, hogy az majd a Kaszások elleni hazai diadallal együtt érhet sokat, akkor most igazán elégedetten tekinthet vissza erre a kétmeccses etapra.

– Valóban, igaz ilyenkor az ember óhatatlanul elgondolkodik azon is, hogy egyrészről miként tudtunk kikapni egy olyan csapattól, amelyiket most ilyen simán verünk, másrészről azon, hogy hány olyan pontot hullajtottunk még el, amit nem kellett volna. De ezen azért nem érdemes morfondírozni, mert ehhez a teljesítményhez kellett az idő. A bajnokság elején sok új játékos érkezett, sőt ősszel még ebben az állományban is történtek változások, mentek és hál’ istennek jöttek is kosarasok. Így pedig azért elég nehéz stabil csapatot építeni. Természetesen most sem vagyunk még készen, hisz’ sérültjeink igencsak nehezen gyógyulgatnak. Ennek ellenére, akik a Kaszások elleni találkozón pályára léptek ismét tudtak hozzátenni, s határozott, kemény kosárlabdával az első perctől kezdve megmutattuk, hogy ezt a meccset csak és kizárólag mi nyerhetjük. Most is volt extra teljesítmény, de fontos volt azok játéka is, akik csak a zongorát cipelték. Így volt teljes a kép, és ha még volt is némi hullámzás a játékunkban, egy pillanatig sem éreztem, hogy gond lehet. Ráadásul ezt a produkciót úgy adtuk elő, hogy előtte két nappal szintén egy fontos meccset tudtunk nyerni Tiszaújvárosban, ahol tényleg mindenki a maximumot adta ki magából. Volt sajnos, aki meg is sérült, Csabák Balázs például ezért nem is szerepelhetett az óbudaiak ellen. Összegezve teljes mértékben elégedettek lehetünk a múlt heti produkcióval, végre léptünk is előre és ezt az irányt most meg is kellene tartanunk.

– Nem kétséges, hogy egy esetleges győri sikerrel még inkább egyenesbe kerülhetnénk. Mire számít pénteken?

– Nem lesz könnyű, mert az unalomig mondogatott sérüléshullám még mindig nagyon befolyásolja a felkészülésünket. Lassan viszont eljutunk oda, hogy ezzel már nem kell foglalkoznunk, mert része lett az életünknek, hogy mindig van valami gondunk. Ha el akarjuk érni a céljainkat, akkor ebbe bele kell törődnünk, együtt kell élnünk vele. Szerencsére a pénteki Kaszások meccs után kicsit hosszabban tudott pihenni a csapat, így a héten teljes értékű munkát végeztek, akik erre alkalmasak voltak. De a sérültjeink is mozogtak, még ha könnyített formában is. Ismét egy közvetlen riválisunkhoz utazunk, akiket ősszel itthon meg tudtunk verni, még Nárai Bence extra teljesítményével. De ez a múlt, ugyanúgy, mint Nárai Bence és nekünk előre kell néznünk. Nehéz mérkőzésre kell számítanunk, mert a Győr is jobb pozícióra vágyik a rájátszásban, bár nem gondolom, hogy feljutási reményeik vannak. Azonos győzelem-vereség aránnyal állunk, így létfontosságú lenne, hogy egy kicsit leszakítsuk őket magunkról és araszolgathassunk újra följebb. Kérdéses, hogy Ughy Albert kikre számíthat és kikre nem, de mint említettem ez szinte már mellékes. Nyernünk kell, és ezt ismét csak úgy tudjuk megvalósítani, ha mindenki a maximumot hozza. Bízom abban, hogy a jó szériánkat Győrben is folytatni tudjuk.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .