Már az első tíz percben elveszítettük esélyünket a bravúrra Vásárhelyen.

 

A hazai pályán még veretlen éllovas otthonában kezdték az alapszakasz visszavágó körét a korábbi öt idegenbeli fellépésük mindegyikét elbukó tarjániak, akik a szombat esti, hódmezővásárhelyi derbin a hosszabb kihagyásra kényszerülő Dániel Péter és Piukovics Patrik mellett egyik új szerzeményükre, a lábsérüléssel bajlódó Boinitzer Dávidra sem számíthattak. A továbbra is a dobogós helyeket megcélzó SKSE mindazonáltal a nem túl bíztató előjelek dacára is a bravúr reményében érkezett a déli végekre, más kérdés, hogy a találkozó első felében úgy tűnt, a játékosok a szakvezetés ezen tervéről mintha nem lettek volna kiértesítve…

Vas Péter dupláival kezdődött a meccs, Perák centertalálatával pedig a sárgamezesek a feldobás után nem sokkal már 6–0-ra vezettek. Vendégoldalon bő két perc elteltével Piukovics Bálint törte meg a jeget, majd a mieink kisembere egy újabb távoli kosárral sietve ki is egyenlített. Csakhogy a folytatásban megint a támadásban meglehetősen gyér ellenállással találkozó vásárhelyiek pillanatai következtek, s az alaposan bekezdő Vas triplái után kisvártatva már ismét jelentős, nyolcpontos távolság választotta el egymástól a feleket. Mindez azonban a rendkívül enerváltan, sok hibával kosarazgató SKSE vesszőfutásának csak a kezdetét jelentette, a Kosársuli ugyanis a sorsdöntőnek bizonyuló nyitó felvonás derekán kivágott 10–0-ás futását a finisben egy gerincroppantó, 13–1-es rohammal is megfejelte. A kisszünetre egy kerek húszassal ellépő vendéglátók ráadásul a rövid pihenő után sem lassítottak, s míg a piros-feketéknek változatlanul nagyon kevés említésre méltó momentumuk akadt, a félidőt végül 53–26-os vezetéssel záró Tóth-tanítványok továbbra is szinte tetszés szerint szórták a kosarakat.

A nagyszünetre csaknem reménytelen helyzetbe kerülő Ughy-tanítványok a harmadik periódusban azért megmutatták, hogy tudnak ők, ha akarnak, s feljavuló csapat, illetve egyéni teljesítményekkel tetemes hátrányukból a játékrész hajrájára tizenhat pontot le is faragtak. A főképp Herendic és Kovács Martin ponterősségére, valamint a példamutatóan küzdő Csabák hasznos mezőnymunkájára építő tarjániaknak 70–59-nél arra is esélyük mutatkozott, hogy hosszú idő után ismét tízen belülre férkőzzenek, ám a csongrádi összefogás végül teljesen sima, izgalommentes befejezést eredményezett. A hazai pályát mindig a legjobb pillanatokban megbillentő szegedi sípmesterek ugyanis a záró negyedben sorra pontozták ki a vendégjátékosokat, a szomszédvári segítséget – többek között egy 12–0-ás szakasszal – kihasználó vásárhelyiek pedig könnyedén bebiztosították a mérkőzés összképe alapján egyébként teljesen megérdemeltnek mondható diadalukat.

 

NB I/B, Zöld-csoport, férfiak, 14. forduló

Vásárhelyi Kosársuli – Salgótarjáni KSE 104–83 (29–9, 24–17, 20–34, 31–24)

Hómezővásárhely, 250 néző, vezette: dr. Varga Z., Vadász, Maár.

Vásárhely: MOLNÁR B. 21/6, Bálint 7/3, VAS 20/9, Béres N. 10/6, Perák 6. Csere: VARGA Z. 22/12, Pavlovics V. 4, Kelemen 6, Börcsök 2, Rostás I. 3, Kovács J. 3/3, Czégel. Edző: Tóth Tamás.

Salgótarján: HERENDIC 26, Piukovics B. 12/6, Kovács M. 17/6, Joó 7/3, Hajdu 12/6. Csere: CSABÁK 9, Zábó, Holló, Szőke. Edző: Ughy Albert.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 6–6, 8. perc: 21–8, 14. perc: 37–15, 18. perc: 46–24, 24. perc: 62–38, 28. perc: 70–59, 34. perc: 87–63, 38. perc: 99–77.

Kipontozódott: Piukovics B. (31.), Joó (36.), Kovács M. (40.).

 

Tóth Tamás: – Az első negyedben minden sikerült támadásban és védekezésben is. Megnyugtató előnyünk birtokában kicsit más rotációval játszottunk a megszokotthoz képest, így a második félidőben visszahoztuk a mérkőzésbe ellenfelünket. Örülök a győzelemnek, csapatom nagyon megdolgozott érte!

Ughy Albert: – Sajnálom, hogy adtunk egy félidőnyi előnyt a hazaiaknak, egy ilyen jó csapat ellen ez abszolút nem fér bele. Nem sikerült elég agresszíven védenünk az egy-egy elleni szituációkat, ezért támadójátékunknak sem volt meg a ritmusa. A fordulást követően aztán már teljesen más mentalitással játszottunk, amivel sikerült is visszajönnünk a meccsbe. Megfogadtam, hogy nem foglalkozom a játékvezetéssel, mert lehet rosszul fújni, ám ehhez ma jó adag rosszindulat és cinizmus is párosult, ami viszont, azt gondolom, felháborító és megengedhetetlen. Mindezek ellenére csak gratulálni tudok a vásárhelyieknek, megérdemelten győztek!

Következő mérkőzés

MEAFC-Peka Bau / Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .