Kemény, kiélezett csatának ígérkezik együttesünk idei utolsó találkozója.

 

Szoros küzdelemben elszenvedett bajai vereségét követően az alapszakasz odavágó körének utolsó fordulójában az újonc Újpest-Megyeri Tigrisek csapatát látja vendégül együttesünk. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.

– Idei ötödik idegenbeli tétmeccsén az ötödik vereségét szenvedte el csapatunk. Ön miben látja a múlt hét végi, bajai kudarc okait?

– Sikerült megint egy nyerhető mérkőzést elengednünk, amiért leginkább azért kár, mert az egyik közvetlen riválisunk otthonából hozhattuk volna el a győztesnek járó pontokat. Az okok közül elsősorban azt említem, hogy nem volt meg bennünk a kellő tűz, az elszántság és az a harcosság, ami egy ilyen rangadón szükséges a diadalhoz. Sajnos megint kevesen voltunk, mivel Dániel Peti jó néhány hétre ismét kiesett a munkából, így nagyon sok variációs lehetősége nem volt Ughy Albertnak. De ezzel sem lett volna baj, ha egyrészről tényleg van néhány extra teljesítmény Herendicen kívül, bár Hajdu Marci és Piukovics Bálint azért dicsérhető. Másrészről, ha nem tudtuk volna, a sporttársak az egész mérkőzés alatt tudatosították bennünk, hogy idegenben játszunk. Amint egy kicsit közelebb kerültünk a Bajához, trombita harsant. Mindezzel együtt azt gondolom, ha megvan a kellő mennyiségű és minőségű játékosunk, akkor ezt a meccset hoztuk volna, de hát így ez már csak okoskodás, aminek semmi értelme. Nem vagyunk jó helyzetben, mert nagyon kellett volna még egy-két győzelem ahhoz, hogy ne kellejen ismételten a béka feneke alól felfelé másznunk, de ez a helyzet, ezzel kell valamit kezdenünk.

– Pikáns mérkőzéssel zárul számunkra a 2018-as esztendő, hiszen szombaton a Surmann-testvérek vezette Újpest-Megyeri Tigrisek csapata látogat Salgótarjánba. Mit vár az összecsapástól?

– Több dolog miatt is nagyon oda kell figyelnünk erre a találkozóra. Legelőször is azért kell nyernünk, hogy eggyel több győzelmünk legyen és ne szaporodjon a vereségeink száma. Lépjünk ismét fölfelé a tabellán, hogy az alapszakasz második kanyarja azután majd meghozhassa azt a pozíciót, amit el kell érnünk. Másrészről valóban két olyan volt játékosunk is játszik az Újpestben, akiknek úgy gondoltam eddig, hogy elévülhetetlen érdemeik vannak a legutóbbi aranykorszakunk néhány sikerének elérésében. De mostanra kiderült, hogy csak elévültek ezek az érdemek, mert a fiúk mindent megtettek és megtesznek azért, hogy a salgótarjáni kosárlabda érdekeit folyamatosan csorbítsák. Gondolhatok itt a tavalyi kurta-furcsa szereplésükre, vagy az azóta elkövetett disznóságokra is. Elég, ha csak azt jegyzem meg, hogy a Nárai Bence-féle ügyben is igen erős szerepet vállaltak, mint ahogyan az Újpest vezetése is megmutatta ebben a témában, hogy van még mit tanulniuk sportdiplomácia terén. De ez nyilván mind mellékzönge, a lényegtől távol áll, hisz a mi fő feladatunk, hogy jól fölkészüljünk erre a mérkőzésre és ismét nyerni tudjunk. Az elmúlt hetekben is azon dolgoztunk, hogy megerősítsük a játékosállományt, ami úgy néz ki, hogy sikerült. Nagy fegyvertény, hogy Hajdu Marci érkezett, aki egy rendkívül pozitív hozzáállású, remek kosarasnak bizonyult, de nagy valószínűséggel mezőnyposztra is tudunk igazolni még az idén két játékost, akik január elsejétől állhatnak rendelkezésünkre. Neveket azért nem említhetek még, mert folyamatban vannak az egyeztetések, de annyit elárulhatok, hogy igen jó képességű srácokról van szó. Most viszont még nélkülük kell helytállnunk és nyernünk, amit remélem meg is tudunk tenni. Én egy kemény, kiélezett mérkőzést várok, ezért elkél majd a segítség a lelátóról is. Szépen akarunk búcsúzni ettől az évtől!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .