Három negyedet elbukva is győzni tudott a remekül kezdő Ughy-legénység.

 

Váltott kosárszerzéssel indult a vasárnap esti derbi, az első néhány percben egyik gárda sem tudott egy-két pontnál nagyobb előnyre szert tenni. A nyitó negyed derekához érve azonban a tarjániak varázsütésre megrázták magukat, s egyik pillanatról a másikra állva hagyták riválisukat. A keményen védekező és ellenállhatatlanul rohamozó piros-feketék az első kisszünetig hátralévő időben valóságos álomkosárlabdával örvendeztették meg közönségüket: mezőnyből hetven százalékkal tüzelve harminchét egységig meneteltek, miközben tizennégy kosarukból tizenkettőt is gólpassz előzött meg. Utóbbiak közül a sziporkázó Herendic egymaga kilencet kézbesített, míg a befejezéseknél leginkább Joó, valamint az együttesben ezen a találkozón debütáló Hajdu jeleskedtek. A Békésről igazolt középjátékos büntetőivel a 28–5-ös etapot produkáló SKSE immár huszonnégy ponttal is vezetett, a második felvonás elején azonban váratlanul döcögni-köhögni kezdett az addig szinte tökéletesen működő hazai gépezet. Hiába kértek villámgyorsan időt, a mieink játékában a folytatásban is rengeteg volt a hiba, az Ughy-legénység ebben az időszakban kétségtelenül Janus-arcának csúnyábbik felét mutatta. A Peringer-Seyi centerpáros kosaraival lépegető látogatók tetemes hátrányukból a nagyszünetre hat pontot le is faragtak, bár az 50–34-es állás azért még mindig nem adott különösebb okot az aggodalomra.

Ámde a harmadik periódus sem úgy indult, ahogy azt a hazai publikum remélte, olyannyira, hogy még két perc sem telt el a játékrészből, s máris kilenc pontra olvadt az 1–8-al rajtoló SKSE előnye. Aztán az óriási dobóformába lendülő Polster sorozatos tripláival kisvártatva hétre, röviddel az utolsó kisszünet előtt pedig mindössze ötre, s ekkor azért már kétség kívül kezdett igencsak meleggé válni a mieink számára az a bizonyos pite. Joó és a „fű alatt” ismét elképesztő számokat összehozó Herendic (12 pont, 13 lepattanó, 18 gólpassz, 6 labdaszerzés) kései kosarai is csupán átmeneti megnyugvást hoztak, az igencsak belelendülő látogatók ugyanis a záró felvonásban is pazarul, egy 11–3-as futással nyitottak. A teljesen elbizonytalanodó tarjániak közül ekkor már szinte senki nem mert vállalkozni, s ha mégis, hát abban sem volt sok köszönet, a túloldalon viszont, ahogy lenni szokott, valósággal sültek a kezek. Hazai szempontból drámai fordulat volt készülőben, miután a fehérvári fiatalok alig három perccel a dudaszó előtt kiegyenlítettek. A finisben azután Kovács Martin küldött a helyére egy életmentő trojkát, majd Piukovics Patrik még egyet, csakhogy a látogatók, főként Balsay révén, 84–83-ig minden kosárra, kosárral feleltek. Joó duplájára azonban a legvégén már nem maradt válaszuk, így, ha nem várt óriási küzdelemben is, de a mieinknek sikerült itthon tartaniuk a nagyon fontos két bajnoki pontot.

 

NB I/B, Zöld-csoport, 11. forduló

Salgótarjáni KSE – Alba Fehérvár II. 86–83 (37–15, 13–19, 15–22, 21–27)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 200 néző, vezette: Menyhárt, Lengyel, Földi.

Salgótarján: HERENDIC 12, Piukovics B. 5/3, KOVÁCS M. 17/6, Dániel P., JOÓ 22/6. Csere: HAJDU 17, Zábó 5/3, Piukovics P. 8/6. Edző: Ughy Albert.

Fehérvár II.: BALSAY 17/6, Varga M. 6, Takács Martin 4, SEYI 14, Peringer 8. Csere: Lévi 3, Papp I. 8, POLSTER 23/18, Molnár M. Edző: Jesús Ramírez Corbacho.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 11–10, 8. perc: 31–13, 14. perc: 41–21, 18. perc: 45–29, 22. perc: 51–42, 27. perc: 58–51, 33. perc: 65–61, 38. perc: 76–76.

Kipontozódott: Piukovics B. (26.), Seyi (37.).

 

Ughy Albert: – Nagyon extrán kezdtünk, az első nyolc percben az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. Sajnos azonban túl korán elhittük, hogy már zsebben van a győzelem, védekezésünk szétesett, ami által támadójátékunk is jóval erőtlenebb lett. Nem gondolom, hogy a szerencsén múlt a győzelmünk, hiszen megdolgoztunk érte, de gratulálok ellenfelünknek is, egy nagyon jó csapat, jó szerkezettel és jó edzővel.

Jesús Ramírez Corbacho: – Gratulálok ellenfelünknek és a saját csapatomnak is. A rossz kezdés után kijavítottuk a hibáinkat, és sikerült egy jó mérkőzést játszanunk.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .