Rendhagyó kezdési időpontban, szombaton 16 órakor lép pályára együttesünk.

 

Szoros küzdelemben elszenvedett debreceni vereségének feledtetésére készül a hét végén az Ughy-gárda, amely egy korábbról elhalasztott mérkőzésen a Soproni MAFC együttesét fogadja. Az NB I/B Zöld-csoportjának 7. fordulóból pótolt találkozó esélyeiről, illetve a gárda pillanatnyi állapotáról Dániel Tamás klubmenedzsert kérdeztük.

– Milyen tanulságokkal szolgált a múlt vasárnapi, 102–96-ra elveszített debreceni összecsapás?

– Ennek a mérkőzésnek két fő tanulsága volt, bár ezeket már eddig is tudtuk. Az egyik, hogy továbbra is ártalmas az U23-as csapatok szerepeltetése olyan formában, hogy az A-csoportos kerettől és igényektől függően hol jobb, hol rosszabb összeállításban állnak ki, ezzel ugyanis irreálissá teszik a szereplésüket és kiszámíthatatlanná a bajnokságot. Én továbbra sem támogatom ezeknek a csapatoknak a részvételét, de ez nyilván nem rajtam múlik. A másik tanulság, hogy ha ennyien maradunk, akkor nem fogunk tudni érdemben előrelépni, bár lehetnek bravúrgyőzelmeink, de a stabilitás nagyon hiányzik a játékunkból. Ez pedig egyértelműen arra vezethető vissza, hogy legalább két minőségi játékos hiányzik a csapatunkból. Most is erőn felül küzdöttünk, teljesítettünk, még talán győzelmi reményeink is voltak, de ahhoz egy picivel több koncentráció kellett volna. Így a megerősített debreceni csapat győzni tudott, mi meg kezdhetjük újból a felzárkózást.

– Amire az idegenben még nyeretlen, s 3-6-os mérlegével pillanatnyilag az utolsó előtti helyen szerénykedő SMAFC elleni, szombat délutáni összecsapás ideális alkalomnak tűnik…

– A SMAFC-nak is vannak érdekes mérkőzései, de összességében azt mondom, hogy azért valamivel gyengébbek, mint mi, így ez megint egy olyan találkozó, amelyen győznünk kell. Elméletileg a meglévő játékosaink hadra foghatók lesznek a meccsre, bár kisebb-nagyobb problémáink szinte állandóan vannak. Én nagyon remélem, hogy az utóbbi hetek lelkes, harcos és elszánt játékát fogjuk mutatni, amivel még erősebb kerettel rendelkező csapatokat is meg tudtunk verni, így azt gondolom, hogy ennek most is össze kell jönnie. Dolgozunk, csináljuk mindazt, amit kell és megpróbálunk még erősíteni, de új játékost még ezen a meccsen nem láthat a közönségünk. A tüzet, a harcosságot viszont nagy valószínűséggel igen, és ha ez így lesz, akkor szerezhetünk egy jó szombat délutánt az értünk szorítóknak.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .