A Pápa elleni meccsen a legutóbb kiállított Joó Tamásra sem számíthat Ughy Albert.

 

A Kecskemét elleni magabiztos sikert követően az NB I/B-s pontvadászat Zöld-csoportjának hét végi fordulójában a mieinkhez hasonlóan ötven százalékos mérleggel álló Pápa csapatát látja vendégül az Ughy-legénység. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő összecsapás esélyeiről Dániel Tamás klubmenedzsert kérdeztük.

– Könnyed, ám mégis kissé pürrhoszi győzelmet aratott együttesünk múlt vasárnap a kecskeméti fiatalok ellen…

– Nem tudom megérteni, hogy egyes embereknek miért kell olyan feladatot vállalniuk, amit nem képesek megoldani. Bár sok embert láttam már, akik olyan dologból éltek egész életükben, amihez végképp nem értettek. Szerintem valami ilyesmi történt ezen a mérkőzésen is, mert amit a játékvezetők műveltek az minden volt, csak nem tisztességes munka. Ráadásul nem csak egy mérkőzésbe szóltak bele, ami egyébként villámgyorsan eldőlt és nagyarányú győzelmünkkel zárult, hanem a következőbe, és ezáltal akár a bajnokságba is. Természetesen Joó Tamás indokolatlan kiállítására gondolok, és arra az ámokfutásra, amit a vendégek kilences számú játékosa művelt szankciók nélkül, az egész mérkőzésen keresztül. Nagy szívvel, lelkesen játszottunk, igazán szép dolgaink is voltak, úgyhogy egy nagyon pozitív meccsre pillantanánk most vissza, ha nem lett volna ez a sajnálatos eset. Így viszont már a győzelem pillanatában azzal kellett foglalkoznunk, hogy mi lesz egy hét múlva. Sok a sérültünk, nagyon kevés hadra fogható játékosunk van, edzésről-edzésre küzdünk azért, hogy minőségi munkát tudjunk végezni. Nem akarjuk ugyanis látótávolságon kívülre engedni az élmezőnyt, mert az jól látszik, hogy minimális erősítéssel mi is ott leszünk majd. A Kecskemét elleni találkozó ezért is volt fontos, ahol megmutattuk, hogy ebben a mezőnyben így is tudunk ütőképesek lenni. A fiúknak gratulálok, örülök, hogy kiemelkedő egyéni teljesítmények is voltak, és hadd emeljem ki külön Póczos Matyi remek játékát, aki a padról „berántva” is az egyik nyerőembernek bizonyult. Ebből is látszik, hogy vannak tehetséges fiataljaink, csak foglalkozni kell velük.

– A fentiek fényében mire számít a Pápa elleni találkozón?

– Akárki érkezne most hozzánk, nehéz mérkőzés elé néznénk, mert alig maradt játékosunk. Ráadásul az a Pápa jön, amelyik szintén kapaszkodik, és megpróbálja elkerülni a hátsó régiót. Ugyanúgy állnak, mint mi, de lényegesen kevesebb gondjuk van, pillanatnyilag jobb a szerkezetük, ezért nyugodtabban készülhettek erre a találkozóra. Itt most az a kérdés, hogy lesz-e annyi játékosunk, amennyi ahhoz kell, hogy végigbírjuk ezt a meccset is. Attól nem félek, hogy nem lesz bennünk tűz és akarat, mert ezek egyre inkább jellemzik a társaságot, de az nagy kérdés, hogy mennyit és hogyan tud cserélni, frissíteni Ughy Albert. Persze azt is mondhatom, amit a vezetőedzőnk nyilatkozott a Kecskemét elleni meccs után, hogy minél kevesebben vagyunk, annál nagyobb a szívünk. Lassan akkora szívünk lesz, mint egy elefántnak, és annyian leszünk, mint a ghánai hokisok. Én továbbra is nagyon bízom a fiúkban!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .