Csak egy félidőre futotta fog-híjas csapatunk erejéből az egri összecsapáson.

 

Baljós előjelekkel utazott el az SKSE együttese a hevesi megyeszékhelyre, hiszen a szakvezetés a vasárnap délutáni szomszédvári rangadón már nem számíthatott a gárda egyetlen vérbeli centerére, a távozását a napokban teljesen váratlanul bejelentő Nárai Bencére. Mivel pedig a két horvát légiós közül természetesen ezúttal is csak az egyik szerepelhetett, Ughy Albert rotációs lehetősége erre a több szempontból is igencsak fontosnak mondható derbire ismét a minimumra csökkent.

Nem is kezdődött túl fényesen a tarjániak számára a csata, mert bár az első percekben még felváltva potyogtak a kosarak, 6–6 után az övéi első tíz pontjából nyolcat magára vállaló Máté Balázs közeli találataival négy egységgel ellépett a hazai gárda. Az ekkor megszerzett előnyüket pedig a folytatásban is sikerrel tartogatták az egriek, amiben közrejátszott, hogy a mieink ebben az időszakban távolról igencsak gyenge hatásfokkal tüzeltek. Bár az egyedüli magasemberként küzdő Joó és az ismét agilisan játszó Herendic minden tőlük telhetőt megtettek, az Ungi jóvoltából új lendületet nyerő hevesiek végül 25–18-as vezetéssel zárták a nyitó negyedet. A második felvonást viszont igencsak huszárosan, egy Dániel négy- és Joó öt pontjára alapozott 9–0-s rohammal kezdte az SKSE, amely 25–27-nél hosszú idő után állt ismét jobban, mint ellenfele. Igaz a gyors egymásutánban három távoli dobását is értékesítő Mészáros-Pomázi kettős nem sokáig hagyta örüli a piros-feketéket, olyannyira, hogy a játékrész hajrájának már ismét négypontos hazai fórral ugorhattak neki a felek. A finis mindazonáltal, főként Herendic és Zábó találatainak köszönhetően, megint a tarjániaké volt, így a meglehetősen kevés védekezést tartalmazó első húsz perc végül 44–47-es részeredménnyel zárult.

Nem indult viszont a legjobban vendégszempontból a rangadó második fele, amiben a pontszerzés mellett a remeklő Joó Tamás kizökkentését célzó sportszerűtlenségekben is élen járó Máté-Varga pároson kívül a játékvezetői triónak is alaposan benne volt a keze. Váczi Péter alakulata a hátszelet kihasználva kezdésként egy 11–3-as szakaszt repesztett, s bár 55–50 után az SKSE is mutatott némi életjelet, a fontos pillanatokban betaláló Mészáros nyolc pontja és Papp Bendegúz triplája gyorsan lehűtötte a kedélyeket. A mieink védekezése ekkorra szinte teljesen szétesett, s mivel támadásban is sok volt a hiba, a kisszünetre álladósította kétszámjegyű előnyét a tíz távoli kísérletéből hetet értékesítő hazai gárda (78–68). A mérkőzés képe pedig a záró felvonásban sem sokat változott, a tarjániak küszködtek, erőlködtek, de a több bevethető játékossal rendelkező hazai gárda minden kosarukra válaszolni tudott. A vége így egy viszonylag súlyos, tizenöt pontos vereség lett, ami után elmondhatjuk, hogy az ezer sebből vérző Ughy-legénység számára a lehető legjobbkor érkezik – az eredetileg november 7-re kiírt SMAFC elleni találkozó december 1-re halasztásával nyert – kéthetes bajnoki szünet.

 

NB I/B, Zöld-csoport, 6. forduló

EKE Eger KOK – Salgótarjáni KSE 100–85 (25–18, 19–29, 34–21, 22–17)

Eger, Leányka út, 100 néző, vezette: Gergely, Domán, Makrai.

Eger: MÉSZÁROS B. 17/12, Kiss B. 4, MÁTÉ B. 21/3, Megyes 3/3, VARGA I. 16. Csere: Szabó G. 6/6, Ungi 10, Pomázi 9/9, Papp B. 9/6, Steier K. 5/3. Edző: Váczi Péter.

Salgótarján: HERENDIC 25/3, Piukovics B. 5, Kovács M. 7/3, Zábó 8, JOÓ 21/9. Csere: Dániel P. 12, Piukovics P. 7/3. Edző: Ughy Albert.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 10–6, 8. perc: 19–16, 14. perc: 34–31, 18. perc: 41–41, 24. perc: 55–50, 28. perc: 73–64, 34. perc: 86–75, 38. perc: 94–81.

 

Váczi Péter: – Az első félidőben nem igazán éreztük a játék ütemét, a fordulást követően viszont védekezésben feljavultunk, és támadásban is sokkal jobban elkaptuk a ritmust, aminek köszönhetően végül sikerült felülkerekednünk a salgótarjániakon.

Ughy Albert: – Az első félidőben egészen jól kosárlabdáztunk, a harmadik negyedtől azonban már egyre jobban kiütközött a fáradtság az ismét kevés bevethető játékossal rendelkező csapatunkon. Öt perccel a lefújás előtt, kilencpontos hátrányban, négy támadást is elegyénieskedtünk, ami végképp megpecsételte a sorsunkat. Gratulálok az egrieknek!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .