Nem fér bele az újabb botlás, ha nem akarunk végképp leszakadni az élmezőnytől.

 

Sikertelen óbudai túráját követően az NB I/B-s pontvadászat ötödik körének pénteki mérkőzésén az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC csapatát látja vendégül együttesünk. A városi sportcsarnokban este hét órakor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Tamás volt segítségünkre.

– Az óbudai mérkőzésről nagyon sokat nem akarok mondani, mert egyszerűen szégyen, hogy egy ilyen utcák-terek csapattal szemben alul maradtunk – pillantott vissza kezdésként a 81–64-es hazai sikerrel zárult múlt szombati összecsapásra az SKSE klubmenedzsere. – Egy játékost nem tudok mondani a Kaszásokból, aki hasonlított volna arra, akit kosárlabdázónak nevezünk, mégis simán kikaptunk. Az ok pedig nem más, mint hogy egy adminisztratív hiba miatt a szövetségnek vissza kellett vonnia Ivan Cubela kosár-magyar státuszát, így egyik pillanatról a másikra hirtelen két külföldi játékosunk lett, akik közül nyilván csak az egyiket tudjuk játszatni egy mérkőzésen. Mivel sérültjeink is vannak, így nagyon kevesen voltunk, a néhány hadra fogható emberünk pedig a végére elfáradt. Igaz voltak olyan teljesítmények, amelyek mellet szintén nem lehet elmenni szó nélkül. Mivel nagyon foghíjasan vagyunk, mindenkire nagyobb felelősség hárul, nagyobb a feladat, most nem lehet alibizni. Ezúttal azonban talán egyedül Nárai Bence volt az, aki jó produkciót mutatott, ezért kifejezetten örülök a sérülései utáni visszatérésének. A többiek ellenben vagy nagyon hullámzóan, vagy pedig nagyon harmatosan tevékenykedtek, ennek pedig nem lehetett más a vége, mint hogy egy ilyen csapattól is vereséget szenvedtünk.

– Miben látja a kiutat ebből a rózsásnak nem igazán mondható helyzetből?

– Egyrészről dolgoznunk kell folyamatosan, következetesen, lépésről-lépésre kell javítanunk az egyéni- és a csapat teljesítményét is. Mondom, ez elsősorban munka, a játékosok részéről pedig még alázat és koncentráció. Abban csak reménykedni tudunk, hogy a sérültjeink felépülnek és így minél hamarabb pályára tudnak lépni. A másik tennivalónk, hogy keressük azt a játékost, aki valóban érdemben tud segíteni. Ez sem könnyű feladat, mert már a nyáron is nagyon kicsi volt a kínálat, most pedig szinte a lehetetlennel próbálkozunk. A következetes, és kompromisszumot nem ismerő munka viszont alapfeltétel, azzal sokat javulhatunk.

– Mire számít az első négy fordulót ötvenszázalékos mérleggel abszolváló Győr elleni összecsapáson?

– Ebben a helyzetben minden meccs, bárhol játsszuk is azt, nagyon nehéz és csak akkor tudunk nyerni, ha negyven percet végigküzdünk. Elméletileg Piukovics Bálint már pályára léphet, így minden bizonnyal több pontunk lesz kintről, tehát könnyebb lesz a palánk alattiaknak is. Valamelyest lassítanunk kell a saját játékunkon, éppen azért, hogy inkább több legyen a figuratív elem, illetve nagyobb energiát fordíthassunk a védekezésre is. Szakmailag most tényleg nehéz helyzetben vagyunk, de villámgyorsan meg kell találnunk a kiutat, hogy ne szakadjunk lesz még jobban az élmezőnytől.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Debreceni EAC U23

2024. május 3., péntek, 16.30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .