A tartalékos Ughy-legénység nagyarányú vereséggel zárta óbudai vendégjátékát.

 

Az idei első két, egyaránt hazai pályán megvívott bajnoki találkozójukat egy-egy győzelemmel és vereséggel abszolváló tarjániak a sérüléssel bajlódó Piukovics Patrik és Kovács Dénes mellett a reménykeltő játékkal bemutatkozó horvát Herendic játékára sem számíthattak a szombat koraesti óbudai meccsen, melyet az ugyancsak idei második sikerükre aspiráló házigazdák 9–2-es rohama vezetett be. A piros-feketék „hátsó alakzata”a mérkőzés eme korai szakaszában még vajmi kevés javulást mutatott az előző összecsapásokhoz képest, míg támadásban jó ideig csak és kizárólag Nárai volt részükről eredményes. A nyitó negyed második felére ugyanakkor nem csak védekezését konszolidálta, de akcióit is jóval változatosabbá és hatékonyabbá tette Ughy Albert együttese, amely Joó gyors öt pontját és Cubela kettő plusz egyes játékát követően először állt jobban, mint a kezdeti lendületéből ekkorra jócskán veszítő ellenfele (15–17). Csakhogy a mieink minimális előnye, néhány bosszantó fegyelmezetlenség miatt, még a kisszünet előtt elenyészett, a rövid pihenőt követően pedig immár újból állandósulni látszott a Kaszások néhány pontos vezetése. A második felvonásban is főként Nárai és Cubela révén araszoló SKSE öt egységnél jobban ugyan egyszer sem szakadt le, továbbra is rengeteg hibával tűzdelt játékában mégsem igazán volt benne a fordítás lehetősége (38–35).

A második félidőt ráadásul, az elsőhöz hasonlóan, ismét egy erőteljes hazai attak vezette be, s 54–41-nél a legkevésbé sem tűnt rózsásnak a meglehetősen szűk, mindössze hétemberes rotációval dolgozó tarjáni gárda helyzete. Ezekben a percekben nagyon úgy tűnt, hogy a piros-feketék rövid időn belül teljesen széteshetnek, a lehajtott fejek, lemondó tekintetek egyáltalán nem ígértek semmi jót a hátralévő majd’ másfél negyedre. Ám ekkor Náraiék még egyszer nekidurálták magukat, s miután az utolsó kisszünetre tíz pont alá szorították a különbséget, a záró tíz perc elején, egy 7–0-ás nyitánnyal, két pontra közelítették meg riválisukat (59–57). Eme huszáros roham azonban, mint kiderült, minden maradék energiatartalékukat felemésztette, így a több bevethető játékossal rendelkező, s amúgy is atletikusabbnak tűnő Armaghani-legénység 15–3-as ellencsapása sorsukat csakhamar végleg megpecsételte. A végjátékban Cubeláék már hiába erőlködtek, igyekezetünk arra sem bizonyult elegendőnek, hogy valamelyest szolidabbá tegyék az arányát ennek az újabb igencsak fájó vereségnek.

 

NB I/B, Zöld-csoport, 4. forduló

Óbudai Kaszások – Salgótarjáni KSE 81–64 (19–17, 19–18, 21–15, 22–14)

Rádl árok u., 70 néző, v.: Sentényi, Kéri, Nepp.

Kaszások: MOLNÁR L. 16/9, Bencsik 5, Ondima 10, Meleg 2, TAKÁCS A. 14/3. Csere: KERESZTESI 12/6, Reiter 3/3, Jenei 6, Farkas S. 9/6, van der Meer 4, Baptiszta, Dénes. Edző: Saeed Armaghani.

Salgótarján: Dániel P. 5/3, Piukovics P. 2, Cubela 15/3, JOÓ 14, NÁRAI 24. Csere: Zábó 1, Kovács M. 3/3. Edző: Ughy Albert.

Az eredmény alakulása. 3. p.: 9–2, 8. p.: 13–14, 13. p.: 27–22, 18. p.: 34–33, 22. p.: 38–37, 25. p.: 51–41, 31. p.: 59–57, 36. p.: 69–58.

 

Saeed Armaghani: – Azt gondolom, a Tarján egy nagyon jó és szervezett csapat, a magasságuk is megvan és kintről is veszélyesek. Nehéz ellenük játszani és harmincöt percig keményen meg is szorongattak minket. Szerencsére azonban mi jobban bírtuk a tempót, mint a vendégek és a hajrában sikerült bebiztosítanunk győzelmünket. Ellenfelünknek is gratulálok és további sok sikert kívánok!

Ughy Albert: – Sajnos, vagy nem sajnos, kihoztuk a maximumot a mai mérkőzésből. Kevesen vagyunk, húsz percig még tudunk koncentrálni, azután azonban hamar szétesünk fejben és onnantól nyilván sorra rossz döntéseket hozunk. Nehéz mit mondani ilyenkor, ez a realitás jelenleg. Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .