Kellemetlen helyszínen, fiatal, lendületes riválissal találkozik együttesünk.

 

– A Tiszaújváros elleni múlt pénteki presztízsrangadónak csapatunk „Győzni kell!” jelszóval vágott neki, s győztünk is, bár a játék, valljuk meg, azért még ezúttal sem volt az igazi – vetettük fel az újabb megmérettetés előtt Dániel Tamás klubmenedzsernek.

– Nagyjából ezt vártam ettől a mérkőzéstől, mert egyrészt tudtam, hogy hétről-hétre előrébb tudunk lépni, csiszoljuk a csapatot, illetve nyilván sokat jelentett, hogy játszhatott Nárai Bence és az új szerzemény Herendic. Másrészről azt is sejthettük, hogy a Tiszaújváros a pillanatnyi helyezése ellenére azért egy harapós társaság, ráadásul szívesen piszkálnak oda nekünk, mint ahogy tették ezt tavaly a bronzcsatában is. Az idény eleji formát mutatta, hogy nagyon hullámzó volt a játékunk, elléptünk egy kicsit, aztán fordítottak, megint előnyt szereztünk, ismét följöttek és csak minimális előnnyel tudtunk a nagyszünetig eljutni. Látszott, hogy a támadásaink, úgy ahogy rendben vannak, de a védekezésünk csapnivaló. Ezen kellett egy kicsit szigorítanunk, ami valamelyest sikerült is és ez bőven elég volt ahhoz, hogy kézben tartsuk a mérkőzést, és viszonylag magabiztosan hozzuk is. Egy állomás volt az úton, aminek sajnos nagyon az elején tartunk, részben a folyamatos sérülések nehezítették a dolgunkat, részben pedig a játékoskeret sem teljes. Arra viszont jó volt, hogy meglássuk a hibáinkat, azokat próbáljuk csiszolgatni, ráadásul egy győzelemmel is beljebb vagyunk.

– A következő megmérettetés az idényt ugyancsak egy-egy győzelemmel és vereséggel nyitó Óbudai Kaszások otthonában vár együttesünkre. Mire számít a szombaton 17 órakor kezdődő fővárosi találkozón?

– Az őszi szezon egyik legnehezebb meccsének tartom, mert már maga a helyszín is problémát szokott okozni, gondolok itt arra, hogy egy úttörő bajnokságon is kicsinek mondható a Kaszások terme, amit ők nyilván jól megszoktak, mi pedig azért nagyobb terekben szeretünk kibontakozni. A mérkőzés kulcsa egyértelműen a védekezés lesz, mert az eddigi találkozóinkon is ennek hiánya okozta a vesztünket. Ez viszont csak akarat kérdése, erőből kell megoldanunk. Támadásban úgy gondolom nem fogunk rosszul muzsikálni, vannak most már gólerős embereink, de mint az előbb is mondtam, ez semmit sem ér, ha erőtlenek leszünk védekezésben. Piukovics Bálinton kívül mindenki hadra fogható, így normálisan tudtunk készülni erre a találkozóra. Nagyon kell nekünk a győzelem, hogy előbb utóbb odaérjünk a helyünkre.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .