Jó kezdést követően a második húsz percre fejben és fizikálisan is elfáradtunk.

 

Meglehetősen fiatal (a tíz bevethető játékos átlagéletkora még a 22 évet sem érte el), és az utolsó felkészülési mérkőzésen bokasérülést szenvedett Nárai távollétében, felettébb alacsony szerkezetű csapattal várta az idénynyitót a tarjáni gárda, amely az előző évben még az osztály felsőházában vitézkedő Vásárhely elleni összecsapás első perceiben ennek megfelelően még a megilletődöttség számos jelét mutatta. Ughy Albert villámgyors időkérése azonban úgy tűnt nyugtatólag hatott a tanítványokra, akik 2–8 után legrutinosabb játékosuk, a horvát Cubela vezérletével eredtek riválisuk nyomába. Ezt olyan sikerrel tették, hogy 13–12-nél már ők álltak jobban, sőt a nyitó negyed hajrába fordulva, Piukovics Bálint két remek triplájának köszönhetően, immár hatpontos előnyt birtokoltak. A második felvonás kezdetén ráadásul kettőt még erre is rátettek, csakhogy a folytatásban elég volt egy két perces üresjárat, s a Varga Zalán kosaraival lépegető vendégek máris kiegyenlítettek. A félidő utolsó szakasza viszont megint a remeklő Cubela villanásain kívül főként Joó találataira építő piros-feketéknek sikerült jobban, így végül 45–42-es hazai vezetéssel vonulhatott pihenőre a két gárda.

Váltott kosárszerzéssel kezdték a felek a harmadik negyedet, 51–51 után azonban tarjáni oldalon igencsak megtört a lendület. Az együttest a nagyszünet előtt a hátán cipelő Cubela ereje ekkora láthatóan egyre inkább fogytán volt, az ifjabbak közül pedig nem igazán akadt senki, aki képes lett volna magához ragadni a horvát klasszis által elejtett marsallbotot. A támadó- és védőjáték is egyik pillanatról a másikra atomjaira esett, amit a magassági és tapasztalatbeli fölényét – főként a Molnár, Béres, Varga, Vas kvartett révén – egyre kíméletlenebbül érvényre juttató Kosársuli egy a záró periódusra is áthúzódó 22–2-es szériával büntetett. A meccs érdemi része ezzel pedig tulajdonképpen véget is ért, a finisre valamelyest ismét magukra találó tarjániak minimális részsikere a záró etapban ugyanis már csak a szépítésre volt elég.

 

NB I/B, Zöld-csoport, 1. forduló

Salgótarjáni KSE – Vásárhelyi Kosársuli 70–85 (26–22, 19–20, 8–27, 17–16)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 150 néző, vezette: Földházi, Lengyel, Domán.

Salgótarján: Dániel P. 4, CUBELA 26/3, Kovács M., Zábó 5/3, JOÓ 12. Csere: Piukovics P. 10/6, Piukovics B. 13/9, Kovács D. Edző: Ughy Albert.

Vásárhely: MOLNÁR B. 12, VAS P. 17/12, VARGA Z. 17/9, BÉRES N. 16/9, Bálint 4. Csere: Pavlovics V. 7, Börcsök, Gajics 4, Kovács J., Perák 1, Kelemen 7. Edző: Tóth Tamás.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 6–11, 8. perc: 17–15, 12. perc: 30–22, 14. perc: 32–34, 20. perc: 45–40, 25. perc: 51–51, 32. perc: 53–73 (!), 37. perc: 64–78. Kipontozódott: Kelemen (40.).

 

Ughy Albert: – Amíg bírtuk mentálisan, addig egész jó meccset játszottunk a nálunk jelenleg fizikálisan és szerkezetileg is jobb riválisunkkal. A sérült Nárai hiányát különösen megszenvedtük a sok két méter körüli játékossal rendelkező vásárhelyiekkel szemben, ráadásul a harmadik negyedre fejben is elfáradtunk. Ekkor volt egy nagyon rossz öt-hat perces szakaszunk, amelyet követően már nem is igazán hittük el, hogy még lehet esélyünk egy számunkra kedvező eredményre. Tudjuk, hogy még szükségünk van két-három stabil játékosra, hiszen jelenleg egy nagyon fiatal csapat vagyunk, sok hiányossággal. Minden téren sok még a javítanivalónk, de azon dolgozunk nap, mint nap, hogy egyénileg és csapatként is egyre jobb teljesítményre legyünk képesek.

Tóth Tamás: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a jó szervezett salgótarjáni együttes otthonában. Az első félidőben nem is sikerült feltörnünk ellenfelünk védekezését, ebben az időszakban jóval több hibát vétettünk a szokásosnál. A szünetben azután igyekeztünk rendezni a sorokat, s a fordulást követően már sokkal jobban működött a játékunk. Nagyon értékes győzelmet szereztünk, ugyanis, azt gondolom, Salgótarjánban nem sok csapat fog nyerni.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC

2018. október 19., péntek, 19.00 óra

Salgótarjáni KSE (2018/2019)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Medves körút 86.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .