A bronzcsata első meccsén csapatunk kiütötte a tartalékos tiszaújvárosi gárdát.

 

Meglehetősen foghíjas kerettel, a napokban hazautazó amerikai Jackson, illetve a csapatkapitány Pöstényi nélkül érkeztek a bronzcsata első felvonására a tiszaújvárosiak, akik ennek ellenére egyáltalán nem feltett kezekkel léptek pályára a maga elbukott elődöntőjét a riválisnál azért kétség kívül komolyabb csalódásként megélő Ughy-legénység otthonában. Az idény elején egyértelműen a felsőházba kerülést zászlajukra tűző tarjániak nem is igazán tudtak felpörögni a „kisdöntő” elején, így, bár egy bokasérülés miatt harmadik kulcs-emberüket, Piukovics Bálintot is nagyon hamar elveszítették, az első percekben jobbára a vendégek tartottak előrébb. A nyitó negyed második felében azért végre a mieink is megrázták egy kicsit magukat, s Jakab, valamint Olasz vezérletével, többek között egy 10–2-es futást is bemutatva, a kisszünetre fordítottak. Komolyabban meglógni mindazonáltal a rövid pihenőről visszatérve sem tudtak, olyannyira, hogy Szabó Norbert találatainak köszönhetően a felek kisvártatva már ismét fej-fej mellett haladtak. Noha a Burai-Csapai-Rackley tengely révén támadásban továbbra is egészen jól boldoguló piros-feketék 28–28 után gyorsan visszaragadták az irányítást, szellős és felettébb erélytelen védekezésük miatt a félidő hátralévő részében sem sikerült nyolc pontnál jobban leszakítaniuk a szívósan küzdő vendéggárdát (47–40).

Sőt, az újrakezdést követő pillanatokban Endrészék megint egészen közel merészkedtek, igaz, mint kiderült, ez az erőteljes nyitány volt ezen az estén Szendrey Zsombor alakulatának utolsó komolyabb haditette. A védekezésben „drámaian” feljavuló SKSE egy Rackley és Sonyák távoli kosaraira alapozott 8–0-ás etappal egykettőre visszaverte riválisa felzárkózási kísérletét, a folytatásban pedig egy 30–3-as (!) negyedzáró-negyednyitó rohammal kíméletlenül össze is zúzta a szuflából szép lassan kifogyó Tisza-partiak minden reményét. A záró felvonásban azután, ha lehet, még egyoldalúbbá vált a csata: miközben Olaszék a megszerzett labdákból egyre-másra érték el a könnyű kosarakat, a hitükben is alaposan megfogyatkozó látogatóknak szinte minden dobásuk kimaradt (zsinórban tizenhét elhibázott tripla…). A százpontos határt Burai duplájával elérő tarjániak végeredményben kiütéses győzelemmel szereztek vezetést a párharcban, amelyet, a most látottak alapján, akár már a keddi visszavágón is lezárhatnak. Persze némi óvatosság azért Tiszaújvárosban sem árthat, hisz’ mint tudjuk, a „főnixmadár” poraiból is képes a feltámadásra…

NB I/B, Zöld-csoport, 3. helyért, 1. mérkőzés

Salgótarjáni KSE – Tiszaújvárosi Phoenix KK 102–57 (20–18, 27–22, 22–8, 33–9)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 200 néző, vezette: Frányó, Hervay, Vida.

Salgótarján: RACKLEY 17/3, BURAI 16, Kovács D. 2, Jakab P. 8, OLASZ 15. Csere: PIUKOVICS P. 6, Sonyák 8/6, Drevenka 10/6, CSAPAI 17, Holló, Szőke 3/3. Edző: Ughy Albert.

Tiszaújváros: Piukovics B., Kiss B. 3, Szilasi 13/3, ENDRÉSZ 14, GÁSPÁR B. 7. Csere: Kovács Z. 2, Pongrácz 3, Brúgós 3/3, Szabó N. 11/3, Katlan, Orosz D., Szabó D. 1. Edző: Szendrey Zsombor.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 6–6, 8. perc: 16–15, 14. perc: 28–26, 18. perc: 40–33, 24. perc: 57–45, 30. perc: 67–47, 34. perc: 85–48, 38. perc: 96–54.

 

Ughy Albert: – Az első félidőben még nem igazán voltunk ott fejben, a második húsz percben viszont mindössze tizenhét pontot kapunk, ami jól mutatja, hogy a szünetben sikerült szemléletet váltanunk. Gratulálok a srácoknak, kedden is hasonló játékra számítok.

Szendrey Zsombor: – Mindenekelőtt gratulálok a salgótarjániaknak, akik megérdemelt, nagy különbségű győzelmet arattak. Sajnos a mi sorsunkat megpecsételte három meghatározó játékosunk hiánya, s bár az első félidőben így is sikerült tartanunk a lépést a hazaiakkal, a fordulás után néhányan már nem tudták azt nyújtani, ami elvárható volna. A visszavágón megpróbálunk javítani!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .