„Ha a tűz, az akarat megmarad, akkor tudunk nyerni Buda-fokon is.”

 

Nagyszerű hétközi sikerével kiegyenlítette a Zöld-csoport elődöntőjének állását Ughy Albert legénysége, amely a párharc mindet eldöntő összecsapását vasárnap játssza Budafokon. A Promontor utcai sportcsarnokban este hat órakor kezdődő derbi kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.

– Tudom, nagyképűen fog hangzani, de ezt mi így terveztük – tekintett vissza kezdésként a mieink 85–54-es győzelmével zárult második találkozóra a sportvezető. – Egyrészről tudjuk, hogy mennyi van a csapatban, tudjuk, hogy sokkal erősebbek vagyunk állományban, mint bárki a mezőnyben, de egyszerűen még nem sikerült a sok jó játékosból igazán csapatot formálni. Én azt mondtam a budafoki vereség után Ughy Albertnek, hogy a terhet nemcsak egy-két úgymond húzójátékosra kell tenni, hanem az egész csapatra. Akkor fogunk tudni nyerni, akkor leszünk eredményesek, ha mindenki hozzátesz valamit a siker érdekében. Ezért fölforgattuk a kezdőt, finomítottunk a védekezésen és talán egy kicsit rugalmasabban tudtunk reagálni az ellenfél lépéseire, illetve egy folyamatos megtervezett, de nyilván a meccs menetét követő rotációt alkalmaztunk, amivel elértük azt, hogy kilenc ember állandóan harcra kész állapotban volt. Persze mindez nem ért volna semmit, ha a fiúk nem úgy állnak hozzá. De úgy álltak, mert ők is tudják, hogy ami eddig kijött belőlünk, az a töredéke annak, ami valójában bennünk van. Persze nekik sem mindegy, hogy végül is hogy szerepel az a társaság, aminek ők is tagjai, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a megítélésük. De talán most ez ennél is több volt, mert olyan belső értékeket láttam megnyilvánulni egy-egy játékosunkban, amiről csak sejteni lehetett, hogy van. Aki pályára lépett megszakadt, úgy védekezett, úgy koncentrált, ahogy kellett, aki meg a padon ült, az alig várta, hogy mehessen a csatába. Így ennek az összecsapásnak nem is lehetett más a vége, mint egy ilyen megsemmisítő különbségű győzelem.

– Mondja meg őszintén, a vesztes odavágót követően számított ennyire meggyőző teljesítményre?

– A múlt pénteki vereség után én azt mondtam a fiúknak, hogy semmi gond, ezt együtt szúrtuk el, együtt fogjuk kijavítani. És szerdán nem egy, hanem harmincegy ponttal kell nyernünk. Az, hogy ez tényleg így történt, nyilván a véletlen műve, de azért jól hangzik. Kétszer találkoztunk az alapszakaszban a Budafokkal, mindkétszer kikaptunk és alul maradtunk az elődöntő első mérkőzésén is. Egy lehetőségünk volt, hogy visszajöjjünk a párharcba, ha úgy nyerünk, hogy szinte le se találnak a pályáról. Én láttam a levonuló budafokiak arcát, ami sok mindent tükrözött, de a felhőtlen boldogság, az önbizalom egy pici jelét sem véltem ott felfedezni. Így, ha nem is léptünk elő favorittá, azt mindenképpen elértük, hogy legalább ugyanannyi esélyünk van a harmadik meccsen, mint ellenfelünknek.

– A szerdai játékkal semmi sem tűnik lehetetlennek, de vajon megismételhető az a produkció?

– A hétközi meccs után azt kértem a fiúktól, hogy ne adják ki az örömüket, maradjon bennük az a feszültség, ami egy ilyen mérkőzés után felgyülemlik a játékosokban, edzőkben, vezetőkben és dolgozzunk úgy ebben a néhány napban, hogy mind fizikailag, mind taktikailag, mind pedig leginkább fejben csúcsformában legyünk. Az a találkozó különbözni fog az összes eddigitől, de ha a tűz, az akarat és az önbizalmunkból fakadó magabiztosság megmarad, akkor tudunk nyerni Budafokon is. Semmivel, de tényleg semmivel nem szabad foglalkoznunk, csak a játékra kell koncentrálni és meglehet az a siker, amelyért elindultunk tavaly nyáron ezen az úton. A párharcon kívül, a döntőbe jutáson kívül a legnagyobb tétje a meccsnek, hogy följebb tudunk-e lépni az úgynevezett Piros-csoportba, vagy brusztolnunk kell még egy évet a gyengébbik mezőnyben. Mivel egyértelmű, hogy néhány éven belül ismét topcsapatot szeretnénk csinálni Salgótarjánban, a szándékunk természetesen az, hogy följebb lépjünk. Ez a legfontosabb, amit most meg kell oldanunk és úgy gondolom, hogy a kezünkben van a döntés. Lesznek befolyásoló tényezők, de ezekkel nem szabad foglalkoznunk. Természetesen győzni megyünk Budafokra és ezt valahogy meg kell oldanunk.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .