A „meccsben maradás” a tétje az elődöntő szerda esti, salgó-tarjáni visszavágójának.

Remek kezdésük és huszáros hajrájuk ellenére 90–81 arányú vereséget szenvedtek a Zöld-csoport elődöntőjének múlt pénteki nyitányán a Ughy-tanítványok, akik így 1–0-ás hátrányban várhatják az egyik fél második sikeréig tartó párharc salgótarjáni összecsapását. A városi sportcsarnokban este hét órakor kezdődő derbi esélyeiről, illetve a budafoki mérkőzés tapasztalatairól Dániel Tamást kérdeztük.

– Azt hiszem, ezt az elszalasztott lehetőséget igazán sajnálhatjuk, mert egy nyerhető meccset engedtünk ki a kezünk közül, méghozzá kétszer is – tekintett vissza az első összecsapásra az SKSE klubmenedzsere. – Úgy kezdtünk, ahogy kell, rendkívül keményen védekeztünk, rengeteg labdát szereztünk, sokat mozogtunk támadásban is, magabiztosan uraltuk a meccset. Az első pillatattól kezdve erős marokkal szorítottuk a torkukat és lehetett látni, hogy szép színe lett a budafoki fejeknek. Aztán elengedtük őket. Igazából nem tudom, hogy megsajnáltuk szegényeket, vagy valami más történt, de felpuhult a védekezésünk, bizonytalanok lettek a passzaink és a gyűrűt sem találtuk. Azért hozzá tartozik a történethez, hogy a három játékvezető is „fehéres szürkében” ténykedett, azaz a hazaiakat támogatták néhány megnyilvánulásukkal. Ahogy pedig ilyenkor lenni szokott, a mi bizonytalanságunkat kihasználva visszajött az ellenfél önbizalma, bejöttek a kinti dobásaik és a félidő végére már kétszámjegyű különbség lett.

– A záró negyed elején pedig immár kereken húsz pont választotta el a csapatokat, ennek ellenére a végjátékban némi reménysugár még felcsillant... 

– A szünet után jó ideig csak futottunk az eredmény után, egészen az utolsó néhány percig, amikor megint összekaptuk magunkat, újból jó lett a védekezésünk, sorra kimaradtak a budafoki helyzetek, jött a pánik a vendéglátóknál, de nem tudtunk élni az újabb lehetőséggel se. Hacsak könnyű kis ziccereket dobunk, akkor is meglett volna ez a meccs, de ekkorra már egy picit túlpörögtünk. Nagyon akartunk, jó dolgokat csináltunk, de nem játszottunk okosan, és ez egy ilyen rangadón végzetes hiba.

– Olyan hiba, amelyet a hazai visszavágón biztosan nem szabad elkövetni. Milyen várakozásokkal tekint a szerda esti, salgótarjáni összecsapás elé?

– Itt nagy taktikázásra nem kell számítani, nekik kell esni és meg kell őket verni. Ha lehetséges, minél nagyobb különbséggel, hogy a harmadik mérkőzésen azért ne bízhassanak majd annyira a hazai pálya varázsában. Az első meccsen jól volt összerakva a védekezésünk, de többet kell váltanunk a rendszereket, illetve jóval nagyobb és gyorsabb rotációt kell alkalmazni a cseréknél. Mindenkinek pörögnie kell, harcosan, keményen kell kosárlabdázni és persze nem szabad elkövetni azt a rengeteg hibát, amit múlt pénteken elkövettünk. Azzal nincs gond, hogy a fiúk azonosulnak-e a feladattal, mert abban biztos vagyok, s hogy vissza akarnak vágni, abban szintén. Remélem, a görcsösséget elkerüljük, az életben maradáshoz ugyanis győznünk kell és győzni is fogunk. Ehhez kérjük szurkolóink segítségét, mert csak velük tudjuk megnyerni ezt a párharcot. Úgyhogy, aki teheti, jöjjön és szurkoljon.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Tiszaújvárosi Phoenix KK

2018. május 31., csütörtök, 19.00 óra

Utolsó mérkőzés képei

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Medves körút 86.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .