Jó volna már most vasárnap lezárni a MAFC II. elleni negyeddöntős párharcot.

 

A negyeddöntő múlt szombati első mérkőzésén 86–73 arányban diadalmaskodó Ughy-legénység győzelmi reményekkel utazik a vasárnap este hat órakor kezdődő fővárosi visszavágóra is, amely ugyanakkor egyáltalán nem ígérkezik sétagaloppnak együttesünk számára.

– Nehéz műfaj ez a play-off, mert itt már tényleg nem lehet hibázni – kezdte szokásos mérkőzés előtti „eszmefuttatását” Dániel Tamás klubmenedzser. – Ez nagyjából látszott a negyeddöntő első mérkőzésén is, mert mindkét csapat eléggé feszült volt, de nekünk sikerült hamarabb megnyugodnunk és szép fokozatosan el is tudtunk lépni ellenfelünktől. Olyannyira, hogy akár megsemmisítő is lehetett volna a MAFC veresége, de megkegyelmeztünk nekik, ami azért baj, mert biztos vagyok abban, hogy ötleteik vannak a második mérkőzésre. Ráadásul már egyszer ki is kaptunk náluk, ezért akár joggal gondolhatják, hogy lesz mindent eldöntő mérkőzés, ahol azután már tényleg bármi történhet.

– Éppen ezért igencsak tanácsos lenne elkerülni a „hosszabbítást”.

– Valóban, ráadásul ha sikerülne már most vasárnap lezárnunk a párharcot, az azzal az előnnyel is járna, hogy két hetünk lenne felkészülni az elődöntőre. Nyilván láttuk, hogy az egyik nagy riválisunknál sem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt ők eltervezték, de még nem jött el az ideje, hogy a budafokiakkal foglalkozzunk. Pillanatnyilag csak arra kell koncentrálnunk, hogy egy határozott, jó produkciót adjunk elő vasárnap a Hauszmann utcában, és ha egyetlen ponttal is, de hozzuk ezt a meccset. Sajnos sérültjeink még mindig, vagy azt is mondhatom, hogy már megint, szép számmal vannak, így nagy valószínűséggel lesznek hiányzók, de úgy gondolom, a keretünk azért van annyira bő, hogy ezt meg fogjuk tudni oldani. Szerencse viszont, hogy kézműtéte után Piukovics Patrik már visszatért, illetve a szintén hosszabb ideig hiányzó Olasz Ádám is egyre jobb formában játszik, így talán nem érezzük meg annyira az egyaránt vállsérüléssel bajlódó Joó Tamás és Csapai Péter hiányát, bár utóbbi állapota sokat javult az elmúlt napokban. Mindezektől függetlenül én azt várom a fiúktól, hogy nagyon keményen tegyék oda magukat, és mutassuk meg a riválisoknak, hogy velünk továbbra is számolni kell.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .