Nehezen indult a péntek esti meccs, de a vége gálaelőadás lett.

 

Kapkodó játékkal indult a péntek esti meccs, Ughy Albert néhány támadást követően máris kénytelen volt magához rendelni a fejetlenül rohangáló tarjáni együttest. A gyors kupaktanács a látogatók támadójátékában ugyanakkor nem sok javulást hozott, a mieink az első négy és fél percben egyetlen alkalommal sem tudták megdolgoztatni az eredményjelző-kezelőt és a jegyzőkönyvírót. Igaz, elfogadható védekezésüknek és az előző szezonban még az SKSE csapatát trenírozó Molnár István irányította házigazdák gyenge helyzetkihasználásának köszön-hetően a piros-feketék így sem maradtak le vészesen: a nyitó negyed derekán a pápaiak csak 5–3-ra vezettek, sőt nem sokkal később a mieink, első mezőnykosarukkal, ki is egyenlítettek. Noha 5–5 után a vendéglátók zsinórban hét pontot szereztek, a lassacskán magukra találó tarjániak, Burai és Rackley révén, a kisszünet előtt nem csak beérték ellenfelüket, de a meccs során először elébe is kerültek. Kálmán László ugyan mindezt nem hagyta annyiban, ám mint kiderült, a sokszoros válogatott veterán klasszis negyedzáró trojkáját követően a hazaiak utoljára álltak jobban. A második periódust Jakab három gyors centertalálata vezette be, majd egy meglehetősen gólszegény etapot követően, Drevenka két szép duplája és Burai távolija immár kétszámjegyű vendégvezetést eredményezett. A félidő slusszpoénját pedig Drevenka utolsó másodperces, közel félpályás, hanyattesős triplája jelentette, aminek köszönhetően a második tíz percben riválisának mindössze hét pontot – és egyetlen mezőnygólt sem! – engedélyező SKSE 38–25-ös előnnyel vonulhatott pihenőre.

A harmadik felvonás ugyan reménykeltően indult a házigazdák számára, hiba jöttek azonban vissza Horváth Gergőék pillantok alatt hét pontra, a folytatásban gyorsan rendezte sorait a tarjáni gárda. Burai és Jakab találatai kisvártatva már ismét megnyugtató különbséget jelentettek, ráadásul 36–53-as állásnál a sípos trió, a kispadon helyet foglalók sorozatos reklamálása miatt, a hazai hivatalos személyek közül talán a legfegyelmezettebben viselkedő Molnár Istvánt is az öltözőbe száműzte. Miután pedig a remek napot kifogó Burai kosaraival a záró periódus kezdete után nem sokkal már több mint húsz egység választotta el egymástól a feleket, a hátralévő szűk tíz percben igazából csak a mieink sikerének különbsége lehetett kérdéses. Csapai, Rackley és társaik a finisben remek zsákolásokkal, szép kosarakkal lezárt, tetszetős akciókat vezetve növelték tovább fórjukat, s egy 16–3-as meccszáró rohamot kivágva, végeredményben harminchat ponttal győzték le a teljesen összeroskadó vendéglátókat.

NB I/B, Zöld-csoport, 23. forduló

Motax-Pápai KC – Salgótarjáni KSE 51–87 (18–16, 7–22, 17–22, 9–27)

Pápai Városi Spotcsarnok, 100 néző, vezette: Nagy V., Gaál, Lövei.

Pápa: Kálmán 12/6, Cook 10/6, Schveighoffer 8, Horváth G. 13/3, Keller V. 2. Csere: Horváth A. 6/6, Fülöp A., Hadnagy, Kasza, Kocsis, Domján. Edző: Molnár István.

Salgótarján: Rackley 15/3, BURAI 20/6, Sonyák 8, JAKAB P. 19/6, Joó. Csere: DREVENKA 9/3, CSAPAI 15/3, Kovács D. 1. Edző: Ughy Albert.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 5–3, 9. perc: 15–8, 13. perc: 18–22, 18. perc: 21–38, 23. perc: 33–40, 26. perc: 36–53, 34. perc: 46–69, 38. perc: 48–81.

 

Molnár István: – Sokkal kaptunk ki, de ma nem mi voltunk a legrosszabbak. Igaz a kritikán aluli játékvezetés önmagában még nem magyarázat a gyenge játékunkra.

Ughy Albert: – Idegesen kezdtük a mérkőzést, az első percekben sok olyan hibát vétettünk, ami elkerülhető lett volna, és amiből az ellenfél könnyű kosarakat dobott. Összességében azonban végig megőriztük higgadtságunkat, ismét jól védekeztünk és megint igazi csapat voltunk, mindenki hozzátette a magáét a játékunkhoz. Gratulálok a fiúknak, szép győzelem volt!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .