Nehezen sikerült megtörni a szimpatikusan küzdő Kaszások ellenállását.

 

Eléggé nehézkesen indult a hétközi, MAFC II. elleni vereségük után egyértelműen a javítás szándékával pályára lépő tarjániak számára a szombat esti bajnoki, mert bár nagyon hamar hétpontos vezetésre tettek szert a mieink, a legutóbbi fordulóban egy tizenhármas negatív szériát lezáró, s rég várt győzelmükből érezhetően önbizalmat merítő Kaszásoknak a nyitó negyed második felében sikerült egálra visszakapaszkodni. A folytatásban azonban ismét megrázta magát az SKSE, amely két „szükségcentere”, Jakab és Joó közeli találataival, valamint Sonyák sorrendben harmadik triplájával az első kisszünetet egy 15–0-ás rohammal foglalta keretbe. Kétszámjegyű előnyüket azután a honfitársával, Prophettel látványos különmeccset vívó Rackley, illetve a palánk alatt továbbra is szorgosan ügyködő Joó révén egészen a játékrész hajrájáig sikerrel őrizgették a piros-feketék, akik viszont félidei pihenőjüket a kelleténél jó négy perccel hamarabb megkezdték. A 37–23 után már csupán egyetlen mezőnykosarat és mindössze négy pontot jegyző vendéglátók látványos visszaesését pedig nem is mulasztotta el kihasználni a szimpatikusan küzdő óbudai gárda, s a Prophet-Vámos páros kosarainak köszönhetően a nagyszünetre ismét teljesen nyílttá vált a nem sokkal korábban már-már eldőlni látszó csata (41–37).

A fordulás után, úgy tűnt, a tarjániak semmit sem tanultak, és semmit sem felejtettek első félidő végi produkciójukból, továbbra is meglehetősen lagymatag tempóban, rengeteg hibával kosárlabdáztak, s nagy kínnal-keservvel őrizgették minimálisra zsugorodott fórjukat. Ekkortájt elsősorban Sonyák és Joó tartották a lelket a mieinkben, akiken a harmadik felvonás végén régi jó ismerősüknek, Lengyel sporttársnak is sikerült ütnie egyet. A gyors egymásutánban Burait és Joót is technikai hibával „jutalmazó” sípmester az utolsó rövid pihenő előtt öt ajándékbüntetővel tolta meg a vendégek amúgy is szépen futó szekerét, amivel Vámosék immár egyetlen pontra közelítették meg Ughy Albert együttesét. Noha 56–55 után a piros-feketéknek egy Jakab hét pontjára alapozott 11–1-es negyedzáró-negyednyitó futással sikerült hamar helyreállítaniuk a „világ rendjét”, még ez sem volt elég ahhoz, hogy az életükért küzdő Kaszások harci kedvét megtörjék. Hiába viaskodott azonban mindvégig hősiesen a tarthatatlannak bizonyuló Prophet vezette Nagy-csapat, a legjobbkor magára találó Rackley, és az egész meccsen megbízhatóan játszó, 27 pontos, 13 lepattanós dupla-duplájával a mezőny legjobbjának bizonyuló Joó a finisben kíméletlenül összezúzta az óbudai álmokat.

NB I/B, Zöld-csoport, 22. forduló

Salgótarjáni KSE – Óbudai Kaszások 86–74 (26–15, 15–22, 19–18, 26–19)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 350 néző, vezette: Lengyel, Bács, Vaszi.

Salgótarján: RACKLEY 19/9, Burai, SONYÁK 19/12, JAKAB P. 20, JOÓ 27. Csere: Drevenka 1, Csapai, Kovács D. Edző: Ughy Albert.

Óbuda: Keresztesi 4, VÁMOS 23/6, PROPHET 25, van der Meer 9/3, Szőnyi 6. Csere: Reiter 2, Kutrovich, Varga I. 5, Szántó. Edző: Nagy Bálint.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 9–2, 8. perc: 15–15, 12. perc: 30–15, 18. perc: 39–31, 24. perc: 45–42, 28. perc: 54–52, 32. perc: 67–56, 37. perc: 79–69. Kipontozódott: Reiter (32.), van der Meer (40.).

 

Ughy Albert: – Nehéz ellenfél volt ez a mostani Kaszások, egyáltalán nem olyan gyenge csapat, mint azt sokan gondolják. Akadtak jobb periódusaink a meccsen, amikor jó védekezésből gyors és látványos támadásokat tudtunk vezetni, csak sajnos ezekből kevés volt. Nem volt könnyű meccs, de azt gondolom győzelmünk nem forgott veszélyben. Köszönöm szurkolóink bíztatását, s bár nem szoktam ilyet tenni, de külön kiemelném Joó Tamást, aki fiatal kora ellenére zseniálisan játszott ma. Egyébként sajnálom, hogy a városban jó néhányan olyan sötéten látják a dolgokat és mindenben csak a negatívumot keresik. Nem lehet könnyű így élni…

Nagy Bálint: – Nagyon mély gödörből sikerült kimásznunk, és végre győznünk a múlt héten, s most is ugyanazzal a lelkesedéssel kosárlabdáztunk, mint a SMAFC ellen. Ennek köszönhetően, azt gondolom, egy jó meccset játszottunk a harmadik helyezett salgótarjáni csapattal szemben. Gratulálok a győzelemhez a hazaiaknak!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .