A zsinórban hét meccset nyerő MAFC II. otthonába látogatunk szerda koradélután.

 

A fehérváriak elleni hazai találkozóhoz hasonlóan a hét végi, szombathelyi összecsapást is gyakorlatilag egy félidő alatt eldöntötték a mieink, akik 98–79-es sikerükkel nem csak négyesmeccses idegenbeli kudarcsorozatukat zárták le, de, riválisaik botladozásainak is köszönhetően, dobogós pozíciójukat is tovább erősítették.  

– Jobban tartottam ettől a mérkőzéstől, mint ahogy valójában alakult, ami leginkább annak köszönhető, hogy úgy álltunk a kezdéshez, ahogy idegenben kell – kezdte megszokott meccsértékelőjét Dániel Tamás klubmenedzser. – Határozottak, kemények, tudatosak voltunk, mindenki hozzátette, amit kellett, s ez hál’ istennek az eredményben is megmutatkozott. Összesen huszonhárom pontot kaptunk két negyed alatt és ötvenötöt tudtunk dobni, ami önmagáért beszél. Ez a jó játék, és a nagy különbség meg is tette hatását, mert a második félidőben már közel sem azt nyújtottuk, amit korábban, illetve amit kellett volna. Felpuhultunk védekezésben, pontatlanuk lettek a támadások, ezért történhetett meg, hogy a harmadik és negyedik felvonást a vendéglátók nyerték. Igaz, az első félidei játékkal gyakorlatilag bebiztosítottuk a sikerünket, ezért nagy probléma nem lett a „lazáskodásból”, viszont a későbbiekre nézve ez nagyon nem jó irány. Most ugyan egy kissé tapasztalatlan ellenféllel szemben engedtük meg magunknak ezt a könnyelműséget, akik az elején kapott pofonból már nem tudtak fölállni, de ez nem lesz mindig így. Egy idegenbeli győzelemnek mindenesetre mindig nagy értéke van, úgyhogy örülünk is, de csak kicsit, mert futószalagon jönnek a további összecsapások.

– Hét közben a mezőny egyik legjobb formában lévő alakulatánál vendégeskedik csapatunk. Mit vár a meglehetősen rendhagyó időpontban, szerda délután három órakor kezdődő MAFC II. elleni találkozótól?

– A fővárosi meccset a Hepp Kupa döntő miatt kellett elhalasztani, ezért a fura időpont, de ez nem zavarhat minket annyira, hogy ne az újabb két pontot akarjuk begyűjteni. Ami egyáltalán nem lesz könnyű, mert új játékosok is érkeztek a MAFC fiataljaihoz, össze is állt a csapatuk és az utóbbi hetekben zsinórban nyerik a mérkőzéseket. Pillanatnyilag közvetlen veszély nem fenyegeti a harmadik helyünket, de azért még kellenek a győzelmek, hogy ez biztos maradjon az alapszakasz végére is. A MAFC-nál egyébként mindig megszenvedünk, nem lesz ez másként most sem, de ha olyan határozottan lépünk pályára, mint Szombathelyen, akkor a Hauszmann utcában is tudunk nyerni. A keret ugyanaz, mint legutóbb, a sérültek és betegek lábadoznak, de még nem harcra készek, sőt, ezúttal Ughy Albert is csak a lelátóról figyelheti a társaságot, mert vasárnap két technikai hibával kiállították őt. Mivel Orbay Csaba technikai vezető is rövidebb eltiltását tölti, így két fizetett drukkerrel többen lesznek a lelátón, a csapatot pedig Szabó Zoltán irányítja majd. Remélem, azért ezek az intermezzók nem zavarják össze a gárdát és újabb sikerrel hangolhatunk a szombati, hazai mérkőzésre.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .