Minősíthetetlen játékvezetés mellett egy hajtós fiatal csapatot sikerült legyűrnünk.

 

Langyos tempóban kezdte a vasárnap esti találkozót a régi-új játékosai közül a fiatal Holló Bencét már a meccskeretbe nevező, az ugyancsak a Honvédtól visszatérő Drevenka Dávidot viszont ez alkalommal még nélkülöző SKSE, amely az első pillanattól a gárda Achilles-sarkának számító területvédekezéssel találta magát szembe. A nyitó negyedben nem is nagyon tudtak mit kezdeni a debreceniek pattogós zónájával a kinti dobásaikat sorozatosan elhibázó tarjániak, miközben a lendületesen játszó vendégek a túloldalon olykor bántóan könnyedén termel(het)ték a kosarakat. Kovács Adrián legénysége a palánkok alatt korlátlanul uralkodó nigériai Omenaka vezérletével az első kisszünetre végül teljesen megérdemelt, tízpontos vezetést szorgoskodott össze, ami azért már a hazaiakat is jóval nagyobb erőbedobásra késztette. A rövid pihenőt követően a labdát az addigiaknál lényegesen jobban mozgató, s hátsó soraikat is rendbe szedő piros-feketék, Burai, Olasz és Rackley találataira építve, mindjárt egy 20–2-es etappal lepték meg riválisukat, s bár a félidő hajrájában a Tóth Bence-Omanaka duónak sikerült kimozdítania a holtpontról a látogatókat, a mieink nyolcpontos előnyéből hat a nagyszünetre is megmaradt (43–37).

A harmadik periódust gyors kosárváltások vezették be, ám 47–42 után egy Rackley által levezényelt újabb lendületes hazai futam, a találkozó során először, immár kétszámjegyű különbséget eredményezett. Ekkor azonban, ahelyett, hogy megnyugodtak volna, a tarjániak érthetetlen módon fejetlen rohanásba, kapkodásba kezdtek, amit kihasználva a lelkesedésükből mit sem veszítő egyetemisták Kozák Márton révén megint kicsit közelebb settenkedtek. Rackley mindazonáltal arra azért ügyelt, hogy a távolság ne csökkenjen le vészesen, így azután a végső tíz percnek 62–53-as állással futottak neki a felek. Ettől jobban pedig a záró felvonásban sem igen akaródzott lemaradniuk a debrecenieknek, amiben közrejátszott, hogy az Ughy-gárdának ebben az időszakban már egyszerre kellett a szívós vendégekkel és a mindvégig rengeteg hibával ténykedő, ám a fonalat ekkorra végképp elveszítő játékvezető-trióval küzdenie. Szerencsére az SKSE csapatának végül mindkét „ellenfelén” sikerült felül kerekednie, és a Sonyák-Burai páros a finisben bebiztosította a mieink számára ezt a hullámzó játékkal kikínlódott, kötelező győzelmet. Nem kérdés viszont, hogy ettől a produkciótól a hét végi kupafináléban a tisztes helytálláshoz is sokkal több kellene, a titkon (vagy nem is annyira titkon?) remélt éremszerzésről már nem is beszélve…

NB I/B, Zöld-csoport, 17. forduló

Salgótarjáni KSE – Debreceni EAC U23 82–68 (14–24, 29–13, 19–16, 20–15)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 300 néző, vezette: Nagy V., Sentényi, Nepp.

Salgótarján: RACKLEY 19, SONYÁK 11/6, BURAI 22/6, Jakab P. 3, Joó 11/9. Csere: OLASZ 10, Kovács D., Csapai 6. Edző: Ughy Albert.

Debrecen: TÓTH B. 24/12, KOZÁK M. 19/3, Kozák B., Opre 3, OMENAKA 14. Csere: Zsuga 3/3, Asszú 5/3, Nemes, Szűcs B., Mászlé. Edző: Kovács Adrián.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–9, 9. perc: 12–19, 14. perc: 27–25, 17. perc: 34–26, 22. perc: 45–42, 25. perc: 54–42, 32. perc: 63–55, 37. perc: 70–62. Kipontozódott: Rackley (36.), Omenaka (39.).

 

Ughy Albert: – Nagyon ügyes fiatal játékosok alkotják ezt a debreceni csapatot, védekezésben a sebességükkel néha nem is tudtunk mit kezdeni. A komolyabb problémáink mégis inkább támadásban voltak, nem játszottunk elég kreatívan, nagyon direktben akartuk megoldani az egyes szituációkat. Sajnos a játékvezetésre is újfent ki kell térnem, hiszen a „sípmesterek” az utóbbi időben már nem először voltak a leggyengébb szereplői a mérkőzésünknek. Természetesen ebből a találkozóból is le fogjuk vonni a tanulságokat, és igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a debreceni Hepp Kupa fináléra. Köszönjük közönségünknek, hogy ebben a nem túl ideális időpontban is ennyien eljöttek, és bíztattak minket!

Kovács Adrián: – Különösen a védekezésünkkel voltam elégedett, nagyon fegyelmezettek voltunk és remekül kommunikáltunk. Erre építve szép tranzíciós támadásokat vezettünk, melyeket azután hol jobban, hol gyengébben sikerült befejeznünk. Összességében nem lehet panaszom játékosaimra, mindenki hozzátette a magáét a mai produkcióhoz. A szimpatikus salgótarjáni csapatnak gratulálok és további sok sikert kívánok!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Tiszaújvárosi Phoenix KK

2018. május 31., csütörtök, 19.00 óra

Utolsó mérkőzés képei

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Medves körút 86.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .