Harcolt, küzdött, de játékban ezúttal jócskán elmaradt legjobbjától az Ughy-gárda.

 

Ahogy mondani szokás, igazi négypontos rangadón feszült egymásnak szombaton este a remek passzban lévő, utóbbi nyolc összecsapásából hetet sikerrel abszolváló Baja, illetve a január eleji botladozása után az utóbbi hetekben már ugyancsak felfelé ívelő formát mutató tarjáni gárda. A kezdés után hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a derbi inkább nagy küzdelmet hoz majd, mintsem látványos pontzuhatagot, a két együttes a nyitó negyed derekához közeledve is csupán hat-hat egységnél tartott. A játékrész hajrájáig nem is igazán tudtak elszakadni egymástól a védekezésüket remekül megszervező riválisok, ekkor azonban az SKSE egy Jakab és Rackley találataira alapozott 8–0-ás szériával 16–10-re megugrott. Az ebben az időszakban főként Mándity centergóljaira építő házigazdák mindezt persze nem hagyták annyiban, így a felek a második felvonás elejétől már ismét kéz a kézben, váltott kosárszerzéssel araszolgattak. A félidő finisében azután némiképp felpörögtek az események, s bár 22–25 után a vendéglátók gyors egymásutánban hat pontot szereztek, Csapai remek közeli és távoli kosarai a nagyszünetre végül minimális vendégvezetést eredményeztek (29–30).  

A harmadik periódust Délity triplája nyitotta, majd, Burai és Sonyák újbóli fordítását követően, a magára találó Pongó Martin vezérletével és nyolc pontjával egy 12–2-es futamot produkáltak, s 44–36-ra elléptek a Sugovica-partiak. A támadásban változatlanul nagyon sok hibával játszó piros-feketék ugyan a folytatásban, óriási erőfeszítések árán, három pontra felzárkóztak, ám a kisszünetre megint csak megnyugtatóbbá tette előnyét Cservék Csaba alakulata (54–47). A negyedik negyed elején Jakab kosarai élesztgették a tarjáni reményeket, igaz a vendégkapitány találataira bajai részről általában „postafordultával” érkezett a felelet. A rendkívül izgalmasan alakuló végjátékot Joó triplája vezette be, s noha egyetlen perccel a dudaszó előtt még ötpontos hátrányban voltak, Jakab hármasával és Rackley ziccerével hatvanötnél végül sikerült befogniuk riválisukat a mieinknek. A hátralévő nyúlfarknyi időben a hazai pályát azért „tisztességgel” megfújó játékvezetők Rackleyt még kipontozták, Pongó viszont elhibázta a meccslabdát, így a csapatok a döntést a hosszabbításra hagyták.

A ráadásban azután a jó napot kifogó Nagy Dániel triplájára és Vukicsevics duplájára Joó és Sonyák még egyenértékű találatokkal válaszoltak, Schubert távolijával azonban immár végleg kezébe vette a vezetést a Bácska csapata. Miután pedig 75–72-nél Burai távoli kísérlete is célt tévesztett, a mezőny legjobbjának bizonyuló Pongó büntetői tettek végképp pontot a roppant küzdelmes, ám nem túl magas színvonalú rangadó végére.

 

NB I/B, Zöld-csoport, 16. forduló

Bajai Bácska FKE – Salgótarjáni KSE 77–72 (14–16, 15–14, 25–17, 11–18, 12–7) - hosszabbítás után

Baja, MNÁMK-csarnok, 150 néző, vezette: Gelencsér, Varga Z., Fleischmann.

Baja: NAGY D. 18/3, PONGÓ MARTIN 25, Goldring 4, Délity 6/3, Vukicsevics 7. Csere: Mándity M. 8, Kovács B. 4/3, Schubert 5/3. Edző: Cservék Csaba.

Salgótarján: Rackley 12, Sonyák 11, Burai 11/3, JAKAB P. 18/12, Joó 8/6. Csere: Olasz 5, Kovács D., Csapai 7/3. Edző: Ughy Albert.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–6, 7. perc: 10–14, 14. perc: 19–18, 17. perc: 22–23, 23. perc: 32–34, 27. perc: 46–39, 34. perc: 58–50, 39. perc: 65–60, 42. perc: 68–65, 44. perc: 73–72.

Kipontozódott: Rackley (40.), Burai (45.), Joó (45.).

 

Cservék Csaba: – Azt gondolom, nagyon jó, rangadóhoz méltó mérkőzést játszottunk. A két csapat dobóformája nem volt az igazi, így pontszegény találkozón tudtunk hosszabbításban nyerni. Gratulálok csapatomnak, ellenfelünknek pedig sok sikert kívánok a továbbiakban!

Ughy Albert: – Nehéz ilyenkor bármit is mondani, összességében egy nagyon rossz meccset játszottunk. Támadásban túlságosan „puhák” voltunk, túl sokat foglalkoztunk külső dolgokkal, ahelyett, hogy a feladatainkra koncentráltunk volna. Sokszor mondtam már, hogy azzal nem tudunk mit kezdeni, hogy egy adott találkozón milyen fújást kapunk, éppen ezért sokkal inkább azokkal a dolgokkal kellene foglalkoznunk, amelyek rajtunk múlnak. Egy többszörösen megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből, csak saját magunkat okolhatjuk a vereségért. Ennek ellenére nagyot harcoltunk, éppen ezért nagyon sajnálom, hogy a vége így alakult. Sérültjeinknek, betegeinknek drukkolok, hogy minden rendben legyen. Kitartás srácok!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Tiszaújvárosi Phoenix KK

2018. május 31., csütörtök, 19.00 óra

Utolsó mérkőzés képei

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Medves körút 86.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .