A mieinknek ötvenkilenc kapott ponttal sem sikerült nyerniük Tiszaújvárosban...

 

Meglehetősen lagymatag tempóban indult a szerda esti meccs, melynek első két percében csupán egyetlen árva pontocskát tudtak felmutatni a küzdő felek. A hazaiak agresszív, letámadásos védekezése a folytatásban sem igazán volt a mieink ínyére, olyannyira, hogy az SKSE első kosarát Piukovics Patrik csupán a nyitó játékrész derekán gyötörte be. Első komolyabb fellángolásuknak köszönhetően mindazonáltal kisvártatva már két egységre közelítették meg riválisukat Jakabék, igaz, 13–11 után megint alaposan megtorpantak a piros-feketék. A jóval koncentráltabban és pontosabban kosárlabdázó házigazdák pedig ezt kihasználva a negyed-fordulón egy 12–0-ás szériát repesztettek, s a második felvonás elején immár több mint tíz ponttal tudhatták maguk mögött a támadásban gyermeteg hibákat vétő, s védekezésben is jókat „mozizó” ellenfelüket. A tarjáni játékosok elképzelés nélkül, hitehagyottan ténferegtek a parketten, s testbeszédük egyértelműen azt sugallta, hogy abszolút nincs semmi kedvük ehhez az egészhez. Minősíthetetlen „produkciójuknak” meg is lett az eredménye, öt perccel a nagyszünet előtt ugyanis a főkét Szabó Norbert és az amerikai Jackson találataira építő újvárosiak immár 30–13-ra vezettek. Habár a baj nagyságára lassacskán azért ráeszmélő Ughy-legénység a félidő hajrájára legalább védekezését rendbe szedte, harmatos dobóteljesítményük miatt (26%-os mezőnymutató, 1/10-es triplázással, hat elhibázott büntető) a pihenőre így is épphogy csak tíz ponton belülre kerültek a vendégek.

A 33–24-ről induló harmadik etapot alacsony szerkezetű ötössel, és javuló támadójátékkal kezdték a tarjániak, akik villámgyorsan meg is felezték hátrányukat. A remekül beszálló Joó Tamás állt a gárda élére, s az épp a Phoenix csapatánál pallérozódó tehetség triplájával, és dupláival rövidesen már a 15–2-es futást kivágó piros-feketék vezettek. Csakhogy a mérkőzés folyamán először hátrányba kerülő vendéglátók ekkor ismét jóval agresszívabb védekezésre váltottak, s a rivális soraiban pillanatok alatt eluralkodó zűrzavart kihasználva, a Szabó-Jackson duó vezérletével, 37–39-ről 48–42-re fordítottak. Mivel azonban az utolsó kisszünetet Csapai dudaszós hármasa, valamint a bemutatkozó mérkőzésén még kicsit elfogódottnak tűnő Burai közeli gólja foglalta keretbe, a záró szakasznak végül mindössze egyetlen pontos hazai előnnyel ugrottak neki az együttesek. A közönségszórakoztatónak még jóindulattal sem mondható összecsapáson ekkortájt már végképp a játék „küzdő jellege” kezdett kidomborodni, minden egyes dobóhelyzetért valósággal vért kellett izzadni. A szívós Tisza-partiak sikerrel őrizgették öt-hat pontos fórjukat, ám érezhető volt, hogy a finis még komoly izgalmakat tartogathat. Joó négy pontjával, Rackley zsákolásával, valamint Jakab távoli kosarával a mieink egyetlen perccel a dudaszó előtt fel is zárkóztak 58–57-re, s a hátralévő időben három kísérletet is tehettek a találkozó megnyerésére. Rackley és Jakab azonban triplát, míg Burai ziccert hibázott, így azután az SKSE idei második idegenbeli túrája is fájó vereséggel zárult.

  

NB I/B, Zöld-csoport, 14. forduló

Tiszaújvárosi Phoenix KK – Salgótarjáni KSE 59–57 (18–11, 15–13, 15–21, 11–12)

Tiszaújvárosi sportcentrum, 150 néző, vezette: Balogh Gy., Lengyel, Bács.

Tiszaújváros: Piukovics B. 6/3, Szilasi 7/3, JACKSON 15, Pongrácz 2, Endrész. Csere: Gáspár B. 9/3, SZABÓ N. 11, Pöstényi 7/3, Orosz D., Kiss B. 2. Edző: Szendrey Zsombor.

Salgótarján: Rackley 11, Sonyák 4, Piukovics P. 4, Jakab P. 9/6, Csapai 6/3. Csere: Burai 4, Olasz 5, Kovács D., JOÓ 14/6, Mucsibabics. Edző: Ughy Albert.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 7–0, 8. perc: 13–5, 12. perc: 26–11, 17. perc: 31–19, 22. perc: 35–30, 25. perc: 37–39, 30. perc: 48–42, 35. perc: 54–50, 39. perc: 58–57.

Szendrey Zsombor: – Próbáltunk felkészülni a tarjániak gyors játékából, s hál’ istennek meg is tudtuk valósítani azt, amit elterveztünk. Küzdelmes mérkőzésen ha nem is a jobb, de a picinykét szerencsésebb, és a sikert talán jobban akaró gárda győzedelmeskedett.

 

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Tiszaújvárosi Phoenix KK

2018. május 31., csütörtök, 19.00 óra

Utolsó mérkőzés képei

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Medves körút 86.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .