Idei utolsó bajnoki találkozó-jukon a SMAFC együttesét látják vendégül a mieink.

Az Ughy-legénység jó formában, öt, átlagban csaknem harminc pontos különbséggel kivívott bajnoki győzelemmel és egy remek kupadiadallal a háta mögött várhatja a soproni egyetemisták vendégjátékát.

– Talán nem kiabálom el, hogy nem véletlen győzelmeket aratunk mostanában – mondja Dániel Tamás, az SKSE klubmenedzsere. – Átgondolt, tudatos és ezáltal domináns kosárlabdát tudunk játszani, legyünk akár idegenben, vagy itthon, legyen az ellenfél fiatal játékosokból álló csapat, vagy rutinosabb gárda.

Ami azt illeti, az utóbbi egy hétben mindkettőre akadt példa, hisz’ a Sopron KC-Sportiskola fiataljainak vendégeként kivívott 94–74-es sikerüket követően, múlt vasárnap a második vonal felsőházában szereplő Vásárhelyi Kosársulit látták vendégül, s győzték le fölényesen, 79–55-re a piros-feketék.

– Sopronban, a tényleg nagyon tehetséges huszonéves gyerekek otthonában is úgy tudtunk játszani, hogy egy pillanatig sem volt kérdéses, ki nyeri a találkozót – folytatta a tarjáni elöljáró. – Ha nem is ötven ponttal, de hússzal magabiztosan nyertünk és tettük ezt úgy, hogy egy pillanatra sem csúszott ki kezünkből az irányítás. Még az sem tudott minket megzavarni és kibillenteni, hogy az elmúlt hetekben nem igazán tudtunk normális edzésmunkát végezni. Az ok egyértelmű: Salgótarjánban egy terem van, ami használható minőségi sportra - meg koncertre, meg bálra, meg puttonyozásra… Ezért folyamatosan kompromisszumokat kell kötnünk, ami azért valljuk be, nem tesz jót a fejlődésünknek. Ennek ellenére a játékunkon mindez nem érződik, amit bizonyít, hogy a hét végén könnyedén gázoltunk át a Vásárhely csapatán is. És nyilván nem azért, mert ők nem akartak nyerni Salgótarjánban, hanem azért, mert minden poszton és játékelemben jobbak voltunk náluk szinte negyven percen keresztül. Ez ugye egy újabb győzelmet hozott és egy továbblépést a Hepp Kupában, ahol januárban immár a legjobb négy közé kerülésért léphetünk pályára. Ez nyilván szép részsiker, de hát igazából még sehol sem tartunk, hisz’ a négyes döntőbe jutást majd a tavaly még A-csoportos Vasas Akadémia otthonában kell kivívnunk, s a bajnokságban is rengeteg rangadó áll még előttünk.

Ezek közül az első pedig éppen a városi sportcsarnokban szerda este hét órakor kezdődő SMAFC elleni derbi lesz.

– Ellenfelünk otthon rendkívül acélos, de idegenben azért meg-megbotlik. A hagyományaik, az elvégzett munka és nyilván az egész jó játékosállományuk azonban kötelezi őket arra, hogy lépegessenek előre. Biztos vagyok abban, hogy így karácsony előtt szeretnének minket meglepni, és esetleg elvinni innen a két pontot. Éppen ezért nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne száz százalékosan felkészülve, koncentráltan, tudatosan lépjünk pályára. Nagyon kell a győzelem, mint ahogy az összes többi is, de talán ez egy fokkal könnyebb lesz, mint néhány idegenbeli fellépésünk, mindjárt január legelején. Hét közben van a mérkőzés, de mivel ez az utolsó fordulónk ebben az évben, biztos sokan lesznek kíváncsiak ránk. Szeretnénk szépen búcsúzni a szezon ezen részétől, aztán meg még jobban folytatni az új esztendőben – fogalmazta meg végül a közeli és a némileg távolabbi jövővel kapcsolatos várakozásait Dániel Tamás. 

Következő mérkőzés

Jászberényi KSE

Salgótarjáni KSE

2024. április 17., szerda, 19:00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .