A hét végi, salgótarjáni Hepp Kupa találkozó tétje a legjobb nyolc közé kerülés.

– Nógrád megye labdajáték sportjában az egyik legnagyobb sikert pontosan a Hepp Kupában értük el, mikor is, ez idáig egyetlenként, országos kiírású kupasorozatot tudtunk megnyerni, 2012-ben – elevenítette fel a dicső múltat a hét végi összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzser. – Tehát rendkívül jó emlékeink vannak erről a vetélkedésről, ráadásul mi soha sem vettük félvállról a bajnokság melletti egyéb kihívásokat sem. Mindez nyilván kötelez miket arra, hogy most is addig jussunk el, ameddig csak tudunk. Az idei évben eddig könnyebb ellenfeleink voltak, de idegenben kellett helytállnunk. Ez nyilván sikerült, hisz’ itt vagyunk a nyolcaddöntőben.

A negyeddöntős szereplést a 3-7-es mérlegével az NB I/B felsőházának 12. helyén álló Vásárhelyi Kosársuli – melynek egyik legjobbja idén is az ex-tarjáni Szabó Péter – ellenében vívhatja ki együttesünk.

– Riválisunk idei szereplését inkább kevesebb, mint több siker kíséri, de kétségtelen, hogy jó játékosaik vannak és következetes, komoly munka folyik Hódmezővásárhelyen. Egyáltalán nem lesz tehát egyszerű a feladatunk, de úgy gondolom, hogy a hazai pálya és az a néhány hetes sorozat, ami mögöttünk van, inkább felénk billenti a mérleg nyelvét. Ráadásul ez kupameccs, ami mindig más. Itt nüánsznyi dolgokon múlik a továbbjutás, és itt az egy pont is bőven elég nagy különbség. Úgy látom, hogy jó állapotban vagyunk, néhány kisebb sérüléstől és Dániel Peti távollététől eltekintve teljes csapattal tudunk pályára lépni. Az elmúlt néhány mérkőzés elég volt ahhoz, hogy Rackley is száz százalékban beilleszkedjen, megtaláltuk és megtalálta a helyét, és a fiúk is elfogadták őt. Mivel egy győzelemmel már a négyes döntő kapujában lehetünk, szerintem mindenki motiváltan és harcosan fog pályára lépni. Ezek a mérkőzések tényleg olyanok, hogy padlógázzal lehet végignyomni, mert akkor lehet olyan állapotban játszani, ami a végén továbbjutást érhet. Két mérkőzésünk van még az idén, ez a kupa összecsapás és jövő hét szerdán egy bajnoki a SMAFC ellen. Biztos vagyok abban, hogy az ünnepek közeledtével még többen látogatnak ki erre a találkozóra is, ami szerintem egy jó móka lesz – foglalta össze a találkozóval kapcsolatos várakozásait Dániel Tamás.

Következő mérkőzés

Jászberényi KSE

Salgótarjáni KSE

2024. április 17., szerda, 19:00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .