Könnyed játékkal arattunk fölényes győzelmet a foghíjas pápai együttes ellen.

 

A korábbi sokszoros válogatott veterán klasszis, Kálmán László személyében legjobb pontszerzőjét nélkülöző pápai gárda kosara nyitotta a szombat esti meccset, ám Horváth Gergő triplájára az üzemi hőfokot gyorsan elérő házigazdák egy, főként Jakab és Olasz találataira alapozott, 19–2-es futással feleltek. A nyitó negyed második felében azután némileg csökkenni látszott az SKSE lendülete, amit kihasználva az időkérésük után lényegesen produktívabbá váló látogatók az első rövid pihenőre hátrányukból nyolc egységet le is csippentettek (25–19). A második felvonást viszont újból parádésan, zsinórban tucatnyi ponttal kezdték a labdaszerzéssel, gólpasszal és egy remek hárompontossal jelentkező Rackley vezette tarjániak, csakhogy a már közel hússzal is vezető Ughy-tanítványok a folytatásban megint takarékra tették magukat. Így a szimpatikusan küzdő vendégek Horváth Attila és Keller Vidor révén a nagyszünetre ismét közelebb lopózhattak, igaz a 44–32-es félidei állás hazai szempontból azért nem adott okot különösebb aggodalomra.

A térfélcserét követően, a csapata játékát ezúttal is közönségszórakoztató látványelemekkel gazdagító Csapai, illetve a palánk alatt igen hatékonyan munkálkodó Olasz által levezényelt 16–4-es rajt pedig már kifejezetten megnyugtatóan hatott, különösen úgy, hogy a védekezésükön is szigorító piros-feketék ezúttal a tekintélyes vezetés birtokában sem vették el lábukat a gázpedálról. A makacs térdsérülése miatt továbbra is csak korlátozottan bevethető Dániel remek gólpasszai, valamint a Sonyák-Jakab duó menetrendszerű találatai a záró periódus elejére immár harminc fölé növelték a különbséget, a hátralévő időben pedig a fiataljaiknak is lehetőséget adó tarjániak végképp döntő fölénybe kerültek. A finisben az ifjú Nagy Balázs első felnőtt kosara, Rackley zsákolása, valamint a mezőny legjobbjának bizonyuló Olasz utolsó másodperces triplája révén három slusszpoénnal is szolgáló SKSE végül több mint negyven ponttal bizonyult jobbnak, s bíztató formában vághat neki a két hét múlva kezdődő decemberi mérkőzéssorozatának. Amely, ami azt illeti, ismét sok kérdésre választ adhat, hiszen a Sopron KC-Sportiskola (december 10., vasárnap, idegenben), a Piros-csoportos Vásárhelyi Kosársuli (Hepp Kupa nyolcaddöntő, december 17., vasárnap, idehaza), illetve a SMAFC-NYME (december 20., szerda, idehaza)  az utóbbi riválisoknál vélhetően lényegesen komolyabb ellenállást tanúsítanak majd.

 

NB I/B, Zöld-csoport, 10. forduló

Salgótarjáni KSE – Motax-Pápai KC 95–52 (25–19, 19–13, 22–11, 29–9)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 400 néző, vezette: Mészáros B., Lengyel, Domán.

Salgótarján: Surmann P. 6/3, Kovács D. 6, SONYÁK 12/6, JAKAB P. 14/6, OLASZ 19/3. Csere: RACKLEY 14/3, CSAPAI 13/3, Mucsibabics 5, Surmann G. 2, Szőke, Dániel P. 2, Nagy B. 2. Edző: Ughy Albert.

Pápa: Fülöp 11/3, HORVÁTH A. 14/3, Horváth G. 7/3, Schveighoffer 2, Keller V. 6. Csere: Présing 4/3, Németh A. 8/6, Kocsis, Kasza, Hadnagy. Edző: dr. Vajda Balázs.

Az eredmény alakulása. 2. perc: 4–5, 6. perc: 19–5, 13. perc: 37–19, 18. perc: 41–27, 22. perc: 47–36, 27. perc: 60–36, 33. perc: 75–44, 38. perc: 84–51.

 

Ughy Albert: – Játékoskoromból is tudom, hogy az ilyen összecsapásokra nehéz százszázalékosan felpörögni, pedig éppen azt kellene megtanulnunk, hogy minden ellenféllel szemben az első perctől az utolsóig koncentráltak tudjunk maradni. Még mindig úgy érzem, hogy elsősorban támadásban akarunk dominálni, s ez időnként a védekezés kárára történik. A következő mérkőzésig lesz két hét szünetünk, amit igyekszünk majd jól kihasználni, s a még mindig vissza-visszatérő hibáinkat tovább javítgatni. A győzelemhez és a második félidei teljesítményhez gratulálok a fiúknak, szurkolóinknak pedig köszönöm, hogy ezúttal is mellettünk voltak.

Dr. Vajda Balázs: – Gratulálok a salgótarjániaknak, akik sokkal jobb játékosállományuknak és hosszabb kispadjuknak köszönhetően magabiztosan nyerték meg a találkozót. Annak mindenképpen örülök, hogy a harmadik negyed végéig komolyabb erőbedobásra tudtuk késztetni a hazaiakat, sajnos azonban foghíjas csapatunk a záró tíz percre elfáradt.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .