Remek első félidei játékunkkal alapoztuk meg a Kaszások elleni sikert.

 

Bár nem titkoltan előző heti kiváló játékuk megismétlésére, hovatovább túlszárnyalására készültek, az Ughy-tanítványok kissé tompán kezdték szombat esti, óbudai mérkőzésüket. A szép lassan azért magukra találó piros-feketék részéről az első feljegyzésre méltó momentumot a harmadik percben Sonyák triplája jelentette, melyet ugyanakkor Surmann Péter és Olasz legott egy 11–0-ás rohammá fejlesztettek. Noha a szokásához híven most is remek beszállónak bizonyuló Surmann Gábor és a debütáló tengerentúli légiós, Rackley ziccereit követően a népes és felette hangos tarjáni szurkolósereg kisvártatva már tízet számolhatott az ellenfélre, a mieink szorításából átmenetileg kiszabaduló házigazdák, hosszú hallgatásukat megtörve, 15–4 után zsinórban hét ponttal jelentkeztek. A hátsó sorait a folytatásban ismét szorosabbra vonó SKSE lendületét mindez azonban csupán átmenetileg törte meg, olyannyira, hogy a továbbra is igen aktív Surmann Gábor-Rackley páros az első rövid pihenőt immár egy újabb 11–0-ás sorozattal foglalta keretbe. Kimagasló védőmunkájukra, s a sorozatos labdaszerzéseket követő gyors ellencsapásaikra alapozva Jakabék a félidőig hátralévő időben azután szép, egyenletes tempóban növelték előnyüket, s végül 45–21-es vezetés birtokában vonulhattak az öltözőbe.

A fordulást követően vendégoldalon, a tekintélyes vezetés káros mellékhatásaként, ugyan védekezésben jócskán csökkeni látszott már a figyelem, hiába hoztak össze azonban a dobóedzésre emlékezető harmadik felvonásban első félidei összetermelésüket túlszárnyalva huszonnégy pontot a belelendülő Vámos vezette hazaiak, az ekkortájt főként Csapai közeli és Sonyák távoli kosara építő piros-feketék erre harminckettővel feleltek. Az utolsó kisszünetre ezáltal több mint harminc egység választotta már el egymástól a feleket, s ezt a távolság a finisre annak ellenére sem csökkent számottevően, hogy a végső periódus első hét percében a kísérleti jellegű ötösökkel szereplő tarjániak csupán egyetlen árva pontocskát szereztek. A legvégén ráadásul a dobóformáját még keresgélő, ám összességében bíztatóan bemutatkozó Rackley, a mezőny legeredményesebb tagjának bizonyuló Jakab, illetve az első felnőtt kosarát jegyző Szőke sikerrel visszaállították az addigi legnagyobb különbséget, egy olyan találkozón, melyen tulajdonképpen egy pillanatig sem fogott veszélyben a meccs nagy részében bemutatott egységes csapatjátékát sok jó egyéni teljesítménnyel „fűszerező” SKSE magabiztos sikere.

 

NB I/B, Zöld-csoport, 9. forduló

Óbudai Kaszások – Salgótarjáni KSE 59–92 (11–19, 10–26, 24–32, 14–15)

Rádl árok u., 150 néző, vezette: Menyhárt, Józsa, Szilágyi.

Óbuda: Kollár Zs. 2, Kurtovich 12, VÁMOS 17/12, Sebők B. 2, Varga I. 4. Csere: KERESZTESI 14/9, Pintér M. 6, Baptiszta 2, Molnár L. Edző: Nagy Bálint.

Salgótarján: SURMANN P. 4, Kovács D. 3, Sonyák 10/9, JAKAB P. 22/6, Olasz 10. Csere: CSAPAI 9, Rackley 15, SURMANN G. 12/3, Mucsibabics 2, Dániel P. 2, Nagy B., Szőke 3/3. Edző: Ughy Albert.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–9, 7. perc: 4–15, 13. perc: 11–26, 18. perc: 17–37, 23. perc: 27–51, 28. perc: 40–67, 32. perc: 45–78, 37. perc: 52–78.

 

Nagy Bálint: – Ma mindenben fölénk nőtt a Tarján, ellenfelünk végig dominálta a meccset. Mi a fergeteges hangulattól kicsit rémülten játszottunk, és ennek egy nagy különbségű vereség lett a vége. Gratulálok a vendégeknek a győzelemhez!

Ughy Albert: – Egészen más volt ez a mai mérkőzés, mint a korábbiak. Örülök, hogy a terveinknek megfelelően tudtunk „gyakorolni” és sokféle összetételt sikerült kipróbálni. Támadásban és védekezésben is sokkal koncentráltabbak voltunk, mint eddig, úgyhogy mindenképpen jár a gratuláció a srácoknak, azt hiszem, ez az az út, amin tovább kell mennünk. Köszönjük szurkolóinknak, hogy ezúttal is ennyien elkísértek és ilyen remekül bíztattak minket!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .