A lelkes hazaiak mellett a „mikronnyi” teremmel is meg kell küzdeni.

 

– Az a hír járja, hogy az utóbbi időszak belső csatározásait követően végre beköszöntött a béke az SKSE háza táján… – vetettük fel szokásos heti helyzetértékelő beszélgetésünk elején Dániel Tamás klubmenedzsernek.

– Nyilván láttuk és éreztük, hogy feszültségek vannak a csapaton belül, nem úgy működnek a dolgok, ahogy kellene, ami egyértelműn rányomta a bélyegét a teljesítményünkre. Ennek volt betudható a Budafok elleni kisiklás, illetve a nagyon enervált játék is. Aztán a múlt hét elején a játékosok és az edzők „kiborították a bilit”, mindenki elmondta a sérelmeit, volt némi emelt hang és anyázás is, amitől sokkal tisztább lett a levegő. Talán végre valóban helyükre kerültek a dolgok, s már mindenki sejti, hogy mi a feladata, mivel tudja legjobban segíteni a csapatot.

– Ami azt illeti, ennek jelei már a Falco U23 elleni bajnokin is mutatkoztak.

– Én is így gondolom, hiszen olyan produkcióval rukkoltunk elő múlt szerdán, amilyennel talán ebben a bajnokságban még nem. Az eleje ugyan kicsit döcögős volt, de a második negyedtől egyértelművé vált a fölényünk és gyakorlatilag kiütöttük a válogatottakkal és A-csoportos kerettagokkal teletűzdelt szombathelyieket. Mindenki kedvvel játszott, tudta és tette a dolgát, így valamennyi csapatrészben az ellenfél fölé tudtunk nőni. Még azt is elbírtuk, hogy a játékvezetők idegborzoló dolgokat műveltek néha, szinte az volt az érzésünk, hogy nem is ezen a rendezvényen vannak. Ténykedésük viszont nem tudta befolyásolni a mérkőzést, mert annyira határozottak voltunk védekezésben és pontosak támadásban, hogy minden tévedésüket könnyedén túléltük. Összességében tehát azt gondolom, hogy jó irányba fordítottuk a szekerünk rúdját, de persze még az út elején járunk, most kellene egy kis lendületet vennünk, hogy a rangadókon ugyanígy szerepelhessünk.

– A hét végi óbudai fellépés ugyan rangadónak talán nem mondható, ennek ellenére, a korábbi évek tapasztalataiból kiindulva, egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak a Kaszások elleni találkozó.

– Kétségtelen, hogy a Kaszások otthonában mindig nehéz mérkőzéseket játszunk, ami részben a lelkes hazaiaknak, részben pedig a „mikronnyi” teremnek tudható be. Nem lesz ez most sem másként, de úgy gondolom, hogy egyértelműen mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, s ennek megfelelően is kell pályára lépnünk. Ha ugyanolyan határozottak és kemények leszünk, mint a múlt héten voltunk, akkor nem hiszem, hogy veszélyben forogna az újabb győzelmünk. Kisebb sérülésekkel bajlódunk, de remélem mindenki hadra fogható lesz. Egy új játékos is csatlakozott hozzánk a héten, akinek már rendben vannak a papírjai, így ő is pályára léphet. Az egyes-kettes-hármas posztra érkezett Darion Rackley-től leginkább pontokat, labdaszerzéseket és a játékunk gyorsítását várjuk. Edzett állapotban jött hozzánk és úgy látjuk, hogy villámgyorsan be is illeszkedett, bár valószínűleg kell néhány hét, hogy felvegye a ritmust. Jó lenne, ha a múlt heti formánkat továbbra is tudnánk hozni, mert az idén vannak még feladataink a bajnokságban is, illetve a kupában is szeretnénk a legjobb nyolc közé jutni. Tehát az óbudai fellépésünk egy újabb fontos állomás, ahol egy újabb győzelmet kell begyűjtenünk.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .