Az Oroszlányban is megforduló Darion Rackley hétfőn érkezett Tarjánba.

 

A huszonöt esztendős, 188 centi magas tengerentúli kosaras 2011-2015 között a Jacksonville State egyetem csapatát erősítette, míg profi pályafutását Svédországban, a malmöi Malbas első ligás együttesénél kezdte. Rövid csehországi kitérőt követően az előző szezon második felében azután Oroszlányba igazolt, ahol az SKSE jelenlegi keretének tagjai közül Olasz Ádám, Joó Tamás és Sonyák Béla játékostársa, Ughy Albert pedig edzője volt.

– Tavaly a sérült amerikai légiós helyére jött Oroszlányba, ahol 11 mérkőzésen lépett pályára, s ezeken 20 pontot, 4.5 gólpasszt és 3.5 labdaszerzést átlagolt – tudtuk meg Ughy Alberttől. – Azóta is tartottuk a kapcsolatot, s most sikerült vele egyezségre jutnunk.

Csapatunk vezetőedzője nem tagadja, kifejezetten jó véleménnyel van a főként az irányító és hátvéd posztokon otthonosan mozgó, de adott esetben bedobóként is szerepeltethető „kisemberről”, aki a szombati, Óbudai Kaszások elleni bajnokin mutatkozhat be piros-fekete színekben.

– Darion amellett, hogy nagyon jó játékos, egy igazi csapatember, a pályán és azon kívül is. Nyáron is sokat beszélgettünk, örülök, hogy végül nálunk kötött ki. Érkezésével vélhetően gyorsulni fog a játékunk, védekezésben is előrébb léphetünk, s természetesen rotációnk is bővülni fog – zárta szavait trénerünk.

Következő mérkőzés

Jászberényi KSE

Salgótarjáni KSE

2024. április 17., szerda, 19:00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .