A listavezető elleni vereséget követően vasárnap a sereghajtó otthonába látogat csapatunk.

 

– Előzetesen vízválasztónak nevezte a Budafok elleni múlt pénteki rangadót, hiszen a szezon során csapatunk most futott össze először igazán komolynak mondható riválissal. Nos, mit szépítsük, csúnyán leszerepeltünk a listavezetővel szemben… – vetettük fel szokásos fordulóközi beszélgetésünk elején Dániel Tamás klubmenedzsernek.

Akkora hülye vagyok, hogy az nem igaz! Még mindig tudok lelkesedni a csapatért, hinni a játékosokban, égni ezért a salgótarjáni kosárlabdáért. Pedig péntek este mindenkit el kellett volna zavarnom, hogy valami egészen más tevékenységhez kezdjenek. Mert ugye van olyan, hogy rosszul játszunk, van olyan, hogy nem mennek be a dobások, van olyan, hogy kikapunk, de számomra a lélektelen, akarat nélküli játék elfogadhatatlan. Nem mondom, hogy nem voltak olyanok, akik valamit azért próbáltak tenni, de ezek a próbálkozások is erőlködésbe fordultak át. Persze igazságtalan lennék, ha nem említeném meg azt is, hogy a három játékvezető, de különösen a Mészáros nevű, mindent megtett annak érdekében, hogy ezen az estén ne mi nyerjünk. És mindezt büntetlenül csinálhatják. Ez is szégyen, de akkor sem ezért kaptunk ki, hanem csak magunkban lehet és kell keresni a hibákat. Lehet, hogy még a bajnokság elején vagyunk, lehet, hogy össze kell csiszolódni, lehet, hogy erősíteni kell, de mindezek nem mentik föl a bandát az alól, hogy ez egy ritka szánalmas teljesítmény volt. A csapatból néhányan azt sem tudták, hogy milyen rendezvényen vannak, de meggyőződésem, hogy igazából azt sem értik, hogy valójában mi lenne a feladatuk, vagy egyáltalán miért vannak itt. Ezt az elfogadhatatlan és példátlan produkciót pedig ez az igencsak harmatos Budafok végül is kihasználta és eljátszogattak velünk, aztán meg vigyorogva hazamentek. A legszörnyűbb, hogy már hetek óta erre a mérkőzésre készültünk, bár az is igaz, hogy a mostani kudarcnak már voltak előjelei. Kétszer is dadogva nyertünk Debrecenben és a többi mérkőzés sem volt igazán diadalmenet, csak az ellenfelek könnyítették meg a helyzetünket. Sok időnk nincs gondolkodni, itt mindenkinek, magamat is beleértve, azonnal lépni kell, ha továbbra is bajnoki álmokat dédelgetünk. Márpedig én nem engedek ebből…

– A listavezető után ezúttal a sereghajtó következik. Mit vár a vasárnapi, székesfehérvári találkozótól?

– A sérült Dániel Péter mellett Jakab Péterre sem számíthatunk, mivel őt legutóbb kiállították, így automatikusan életbe lép az egymeccses eltiltása. Ennek ellenére azért bízom benne, hogy lesznek a csapatban józanul gondolkodó emberek, akik felmérik a nehéz helyzetünket és még egy viszonylag gyengébb Alba II. ellen is nagy koncentráltsággal és tudatos kosárlabdával lépnek pályára. Ez a meccs alkalmatlan arra, hogy csorbaköszörülésről beszéljünk, de ha a helyes utat nem is egyik pillanatról a másikra fogjuk megtalálni, legalább annyiban reménykedek, hogy ismét irányba nézünk. Közvetlenül a múlt pénteki mérkőzés után is volt egy kevéssé cizellált kirohanásom, de a héten is elmagyaráztunk néhány dolgot a srácoknak. Hogy ebből kinél és mennyi csapódik le, azt valószínűleg vasárnap látni fogjuk.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .