Dániel Tamás szerint a Baja ellen is kőkeményen oda kell tennie magát a csapatnak.

 – Most is tartom, hogy a múlt szombati egri mérkőzésen nehezebb dolgunk volt, mint a nyitó fordulóban a Tiszaújváros ellen, annak ellenére, hogy látszólag könnyebben hoztuk a győzelmet – tekintett vissza 79–54-es vendégsikerrel zárult északi rangadóra az SKSE klubmenedzsere. – Ehhez azonban az kellett, hogy olyan hozzáállással lépjünk pályára, mint tettük. Mivel tényleg vasmarokkal fogtuk az első félidőben a torkukat, nem is volt kedvük ugrálni az egrieknek. Gyakorlatilag a feldobásnál eldőlt a mérkőzés, mert olyan védekezést produkáltunk, ami megpecsételte a vendéglátók sorsát.

– A második félidő azonban a nagyszünetig megszerzett huszonkét pontos előny dacára sem bizonyult sétagaloppnak…

– A fordulás után előjöttek azok a hibák, melyek egyértelműen az egyénieskedésből, a „na, majd én megmutatom, ki vagyok” virtusból adódtak. Ha most nem döbbentek rá a fiúk ennek hiábavalóságára, akkor soha, mert annyira látványos volt a különbség, mikor csapatként játszottunk és mikor egyéni partizánakciókat vezettünk. Így a harmadik negyed kétségtelenül elég rémségesre sikeredett, de pont az első félidő jó játékának köszönhetően kibírtuk ezt az időszakot is. Aztán jött Surmann Peti, egy kicsit rendet rakott a pályán, újból beállt mindenki a sorba és játszi könnyedséggel ismét elléptünk a fiatal egri csapattól. Így alapjában véve a negyven percből huszonöt-huszonhét percet játszottunk jól, és ez elégnek bizonyult egy magabiztos idegenbeli sikerhez. Tehát rengeteg tanulsága van ennek a meccsnek is, de az látszik, hogy jó irányba indultunk el, s ha dolgozunk tovább, akkor jönnek majd a sikerek is.

– A pontvadászat első hétközi fordulójában a Bajai Bácska FKE együttesét látjuk vendégül. Mit vár a szerda esti találkozótól?

– Valóban nyakunkon az újabb megméretés, ráadásul egy olyan Baját fogadunk, amelyik a tavalyi önmagához képest tudott fejlődni, hisz’ ott mindig jó kosárlabda oktatás folyik. Mivel ők is megnyerték az első két mérkőzésüket, így akár azt is mondhatom, hogy rangadóra készülünk. Tartani azért nem tartunk tőlük, de természetesen tiszteljük a tudásukat, amit leginkább azzal tudunk kimutatni, hogy kőkeményen odatesszük magunkat az első perctől az utolsóig. Ha így lesz, akkor nem lehet kétséges, hogy ki nyer, de ismét csapatként kell játszanunk ehhez. Kisebb bajaink vannak, de Dániel Péteren kívül mindenki egészséges és tudja vállalni a játékot. A szerdai időpont annyira nem szimpatikus, de nem tudunk vele mit kezdeni, ellenben lesz egy szabad hétvégénk, fújhatunk egyet, aztán jövő szerdán utazunk Debrecenbe. Előtte azonban most le kell rendeznünk a Baját!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .