Parázs jelenetek tarkították együttesünk Eger elleni hétközi edzőmérkőzését.

 

Jobban kezdte a két szomszédvári gárda kedd esti felkészülési találkozóját a néhány napja Egerben is jobbnak bizonyuló Ughy-legénység, ám a tőlük megszokott harcos játékkal kirukkoló vendégek korán összeszedett hátrányukat a nyitó negyed végére csaknem teljes egészében eltüntették. A második felvonásban azután ismét távolodni kezdtek riválisuktól a védekezésüket rendbe szedő tarjániak, akik, főként Jakab és Olasz révén, helyenként támadásban is kifejezetten szép dolgokat mutattak. Noha a nagyszünetre kialakuló kétszámjegyű különbség a fordulás utáni percekben sem csökkent számottevően, a csapatok továbbra is hatalmas elánnal vetették magukat a küzdelembe. Olyannyira, hogy a harmadik periódus derekán kis híján már ölre mentek egymással a felek, ám rövid „heveskedést” követően végül lecsillapodtak a kedélyek. A záró etapban pedig már ismét a játéké volt a főszerep, melyben Surmann Péterék ezen a napon (is) egyértelműen bajnoki riválisuk fölé kerekedtek. Mindezek dacára Ughy Albert korántsem tűnt elégedettnek a lefújást követően.

– Erről a produkcióról nehéz mit mondani, szakmailag totálisan értékelhetetlen volt, egy-két játékost kivéve gyalázatos teljesítménnyel rukkoltunk ki – kezdte „panaszáradatát” a gárda vezetőedzője. – Örülök annak, hogy a srácok jól érzik magukat a csapatnál, de sajnos nagyon nincsenek helyén az értékrendek, úgy tűnik többek számára nem világos, hogy miért, milyen célokért vannak itt és mit szeretnének elérni a kosárlabdában. Felfoghatatlan számomra, hogy egy játékos csak az edzés végét várja ahelyett, hogy az lenne a fejében, mit tudok tanulni, és azt miként tudom később hasznosítani. Sosem fogom megérteni, hogy miért kell megelégedni azzal ami vagy, miért nem az a cél, hogy te légy a világ legjobb játékosa? Tudom közhely, de ne gondoljuk azt, hogy az a profi kosaras, aki ebből él, nem! Aki abból tud megélni, ami a szerelme, a hobbija, de egyben a „munkája” is, az a világ legszerencsésebb emberei közé tartozik. Csak ezért tenni is kell! Profi az, aki elhivatott, aki napról-napra fejlődni, tanulni akar. Ez viszont figyelem és fegyelem nélkül nem működik. Lehet, hogy kicsit naiv vagyok, de én hiszek abban, hogy át lehet formálni a gondolkodásmódot, meg lehet értetni azt, hogy aki beletesz, az ki is tud majd venni belőle később. Persze mindezt nagy általánosságban mondtam el most, minden érintett vonja le a rá vonatkozó dolgokat, mert kivételek azért bőven vannak. Visszatérve magára a meccsre, természetesen katasztrófa azért nem történt, viszont remélem mindenki elgondolkodik majd egy kicsit, hogy nem ildomos ennyire lebecsülni egyetlen ellenfelet sem. Azt is elfogadom, hogy erősre sikeredett a hétfői nap és fáradtak voltunk, de ennyire nem szabad szétesni semmilyen mérkőzésen. Egerben volt egy jó nyolc percünk, most öt, ezt az időt kell kitolni minél tovább. A potenciál bennünk van, hiszek ebben a csapatban és az elvégzett munkában – zárta értékelését Ughy Albert.

Az SKSE együttese a hét végén Miskolcon vendégszerepel, ahol pénteken 17 órától a tavalyi idényben még az élvonalban vitézkedő Vasas Akadémia, majd szombaton, az előző napi eredmények függvényében, a házigazda MEAFC, vagy a Nyíregyháza Blue Sharks lesz a mieink ellenfele.

 

Előkészületi mérkőzés

Salgótarjáni KSE – EKE Eger KOK 63–47 (17–16, 19–8, 16–14, 11–9)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 100 néző, vezette: Józsa A., Horváth Cs.

Salgótarján: Surmann P. 9/3, Kovács D., Surmann G. 5/3, Jakab P. 21/6, Olasz 14. Csere: Sonyák 2, Joó 5, Csapai 7/3, Dániel P., Mucsibabics, Nagy B., Szőke, Czikora. Edző: Ughy Albert.

Eger: Megyes, Kiss B. 12/3, Illés B. 2, Varga I. 6, Csákvári 11/3. Csere: Szabó G. 3/3, Mészáros B. 5/3, Ungi, Szicsák 3, Veres 2, Beák B., Pálinkás A. 3. Edző: Váczi Péter.

 

Bakos László fotói

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .