Több mint harminc pontos sikerrel zárta első teszt-mérkőzését együttesünk.

A holtszezonban jelentősen átalakult, megerősödött SKSE szerda este a szomszédvár EKE Eger KOK otthonában vendégeskedett. A valamennyi új, régi-új játékosát bevető Ughy-legénység gyakorlatilag az első pillanattól magához ragadta az irányítást megfiatalított csoportriválisával szemben, s a gárdához négy esztendő után visszatérő Surmann-testvérek rutinjának, valamint az Olasz-Jakab-Csapai sor ponterősségének köszönhetően hamar tisztes vezetésre tett szert. A játék képe a fordulást követően sem sokat változott, az itt-ott még kissé döcögős, helyenként viszont kimondottan tetszetős kosárlabdát bemutató piros-feketék magabiztosan uralták a meccset, s végül több mint harminc ponttal győzték le szimpatikusan küzdő ellenfelüket.

– Az első negyedben még eléggé akadozott a gépezet, főleg védekezésben követtünk el sok figyelmetlenséget. Amikor azután hátul följavultunk, már a támadásaink is kicsit jobb ritmusúak lettek, de azért még bőven van javítanivalónk mindkét játékelemben. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a védekezéssel még kevés időnk volt foglalkozni, ugyanakkor a már jobban begyakorolt támadási variációinkat is sokszor türelmetlenül és pontatlanul hajtottuk végre. Arra mindenesetre tökéletes volt a találkozó, hogy lemérjük, hol is tartunk két és fél hét közös munka után, s ilyen szempontból nem is lehetek elégedetlen. Természetes, hogy a felkészülés ezen szakaszában még fáradtak a lábak, és nehezebben mennek a dolgok, de biztos vagyok benne, hogy lesz ez ennél sokkal jobb is! Annak külön örülök, két tehetséges saját nevelésű fiatalunk, a 16 esztendős Szőke Szabolcs és a 17 éves Nagy Balázs is bemutatkozott a felnőtt csapatban, s mindketten bátran szálltak be a mérkőzésbe – értékelt a találkozót követően Ughy Albert vezetőedző.

Az új összetételű tarjáni gárda legközelebb jövő kedden 18 órától lép pályára, amikor is a remek edzőpartnernek bizonyuló egriek viszonozzák a mieink mostani vendégjátékát.

 

Felkészülési mérkőzés

EKE Eger KOK – Salgótarjáni KSE 57–88 (17–23, 10–16, 14–19, 16–30)

Eger, 50 néző, vezette: Vaszi, Takács Z.

Eger: Veres 2, Meggyes, Kiss B. 6, Illés B. 4, Csákvári 6. Csere: Ungi 4, Szicsák 10, Varga I. 6, Pomázi 8/6, Szabó G. 8/6, Pálinkás T., Pálinkás A. 2, Kocsis 1. Edző: Váczi Péter.

Salgótarján: Surmann P. 10/6, Sonyák 10/6, Jakab P. 16/12, Joó 2, Olasz 18. Csere: Csapai 17/3, Surmann G. 9/3, Dániel P., Mucsibabics 6, Kovács D., Nagy B., Szőke. Edző: Ughy Albert. 

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .