A pár napja még mélyponton lévő csapatunk kiütéses győzelmet aratott…
 
A tarjániak annak tudatában fogadták az NB I/B-s pontvadászat hatodik játéknapjára hozzájuk hasonló mutatóval készülő nagykőrösi gárdát, hogy a Cegléd elleni hétközi kupatalálkozón elkövetett „bűneik” alól kizárólag a győzelem adhat számukra feloldozást. Ennek megfelelően a feldobást követően olyan elánnal esett neki riválisának a Takács és Vas-Teplán révén két hajszálpontos triplával nyitó SKSE, hogy Puszta Dávidnak alig több mint fél perc elteltével máris időt kellett kérnie. A Sólymok trénerének közbeavatkozása mindazonáltal a mieink lendületét a legkisebb mértékben sem törte meg, igaz az eligazítás eredményeként támadásban legalább a vendégek is magukra találtak némileg. Így azután a folytatásban egy ideig váltott kosárszerzéssel lépegettek a felek, hazai részről ekkortájt leginkább Dragasevics és a kispadról nagyszerűen beszálló Molnár Marcell, míg a túloldalon a fineszes megoldásokkal jelentkező Lakosa és a magasságát a palánk alatti csatározások során remekül kihasználó Timkó jeleskedett. A nyitó felvonás hajrájára ugyanakkor Dániel Péternek együttese – addig főként a saját találatokat követő visszarendeződések során sebezhetőnek bizonyuló – védekezését is sikerült rendbe szednie, aminek eredményeként a kisszünetre immár kétszámjegyűre hízott a 9–2-es negyedzáró futást produkáló tarjáni legénység előnye (34–21). A jóval kevésbé mozgalmasan alakuló második tíz percben azután a különbség sokáig tizenöt pont környékén állandósult, s bár a mieink támadójátékának hatékonysága erre a periódusra azért jócskán visszaesett, a feljavuló védőmunka, valamint Takács néhány bravúrgólja a látogatók nem túl meggyőző felzárkózási kísérleteinek visszaverésére a félidő hajrájában is tökéletesen elegendőnek bizonyult.
Az 51–34-es állásról startoló harmadik negyed elején hazai részről továbbra is Takács vitte a prímet, s remek napot kifogó középjátékosának gyors hat pontjával az SKSE az újrakezdést követően nem sokkal már egy kerek húszassal vezetett. A nagykőrösiek ugyan, Fehér és Kocsis tripláival, még egy ideig próbálták versenyben tartani magukat, a játékrész második felében azonban végképp szertefoszlatta riválisa minden reményét a nem csak eredményesen, de helyenként már kimondottan látványosan is játszó tarjáni alakulat. Ebben a szakaszban a remek szervezőmunkát végző Herendic és társai szép példáját mutatták a kollektív, igazi csapatkosárlabdának: nem csak hogy nyolcan is a gyűrűbe találtak közülük, de nem kevesebb, mint tizenegy gólpasszt is kiosztottak egymásnak. Bár az utolsó rövid pihenőre kialakult 76–50-es részeredmény alapján a záró etap már abszolút formalitásnak ígérkezett, a „bűntudatos” Dániel-legénység egy pillanatra sem fékezett. Miközben az első bő hat percben a mieink egyetlen mezőnykosarat sem engedélyeztek ellenfelüknek, ők maguk előbb egy főként Nshimba zsinórban szerzett kilenc pontja által fűtött 10–3-as, majd egy Dragasevics és Takács találataira alapozott 11–0-ás rohammal jelentkeztek. A hajrában már fiataljait szerepeltető SKSE így végeredményben kiütéses, közel ötvenpontos verést mért jobb sorsa érdemes ellenfelére, s újult erővel és önbizalommal készülhet a listavezető PVSK elleni hétközi, idegenbeli fellépésére.
 
NB I/B, Piros-csoport, 6. forduló
Salgótarjáni KSE – Nagykőrösi Sólymok KE 105–58 (34–21, 17–13, 25–16, 29–8)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 200 néző, vezette: Horváth Cs., Józsa, Tóth K.
Salgótarján: HERENDIC 6, VAS-TEPLÁN 18/12, Dragasevics 15/6, Hargitai 8/6, TAKÁCS A. 20/6. Csere: MOLNÁR MARCELL 15/3, NSHIMBA 14/3, Monye M. 5/3, Kuttor 2, Cserényi Martin, Kiss Á., Monye J. 2. Edző: Dániel Péter.
Nagykőrös: LAKOSA Á. 13, Kocsis 6/6, Fehér P. 10/6, Molnár B. 5, TIMKÓ 12. Csere: Molnár Miklós 6, Filep, Váits 3, Vámos 1, Mácsai 2, Erdei, Kónya. Edző: Puszta Dávid.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 13–9, 8. perc: 30–19, 14. perc: 38–23, 18. perc: 48–30, 23. perc: 61–39, 28. perc: 71–47, 34. perc: 88–53, 38. perc: 100–54.
 
Dániel Péter: – Mindenekelőtt gratulálok a csapatomnak! Nem hiszek a csodákban, nem gondolom, hogy bármi különleges dolog történt volna a szerdai kupamérkőzéshez képest, nem cseréltük ki a játékoskeretet, nem változtattunk a figuráinkon, vagy a védekezési koncepciónkon sem. Amikor a padlóra kerül egy csapat és képes onnan így felállni, az azért megmutatja, hogy milyen karakterek alkotják a társaságot. Reméltem, nagyon akartam hinni abban, hogy képesek vagyunk egy ilyen domináns teljesítményre, s örülök, hogy ez most kijött. Ebben a mezőnyben nincsenek kakukktojások, lehetőségeihez képest mindenki viszonylag profin készül, senki sem mehet soha biztosra, szinte bárki képes megverni bárkit. Boldog vagyok, hogy sikerült feledtetnünk a kupafiaskót, és zsinórban második bajnoki sikerünket is begyűjtöttük, ráadásul mindkétszer száz pont fölé jutva tudtunk győzni. Utóbbi jól mutatja, hogy bőven van tűzerő és támadópotenciál a gárdában, mégis azt gondolom, hogy ma a felkeményedett védekezésünknek és a hétközihez képest megváltozott hozzáállásunknak köszönhetően sikerült egy ilyen látványos produkcióval megörvendeztetnünk szép számú közönségünket. Sok sikert kívánok a folytatásban a nagykőrösi együttesnek!
Puszta Dávid: – Először is gratulálok a salgótarjániaknak, a szerdai formájuknak ezúttal az inverzét hozták a hazaiak. Közel ötven százalékkal dobták a hárompontosokat, minden téren felülmúlták bennünket, valósággal átrobogtak rajtunk. Mégis büszke vagyok a játékosaimra, mert bár nyilván nem volt jó napunk, nem lógattuk az orrunkat, megtettünk minden tőlünk telhetőt. Köszönjük szurkolóinknak, hogy ilyen nagy számban elkísérték és végig becsülettel buzdítottak minket. Készülünk tovább!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .