Jó játékkal szerzett előnyt a Kaszások elleni párharcban együttesünk.
 
Az alapszakasz hajrájában, illetve az alsóházi rájátszás első körében zsinórban négy meccset nyert meg a bennmaradását ezzel a bravúrosnak azért csak hellyel-közzel nevezhető sorozattal (lévén háromszor is a reménytelen bajai alakulatnál bizonyult jobbnak) már biztosító tarjáni gárda, amely mindazonáltal kétségtelenül idei legjobb formájában, s jelentősen megnövekedett önbizalommal készülhetett az Óbudai Kaszások elleni szombati, párharcnyitó összecsapásra. Király Márió tanítványai ennek megfelelően a feldobás után nem sokat teketóriáztak, azonnal nekirontottak ellenfelüknek, s a kezdőcsapatba állításának helyességét gyors három találattal igazoló Hargitai vezérletével pillanatok alatt 12–1-re elléptek. S bár Saeed Armaghaninak a nyitó negyed derekára azért valamelyest sikerült ráncba szednie nyögvenyelősen kezdő alakulatát, a folytatásban is inkább a Nshimba és Dragasevics, majd a kisszünet előtt főként Rosemond és Molnár által repített piros-feketék diktálták a meccs tempóját. Az SKSE együttese a félidő hajrájába fordulva már közel húsz ponttal, 40–21-re is vezetett, ám ekkor váratlanul döcögni kezdett a tarjáni gépezet. Védekezésben jócskán csökkent a koncentráció és az addig remekül működő támadójáték is teljesen széthullott, amit kihasználva az elsősorban Karavdic remeklésére építő hazai legénység előbb egy 10–0-ás, majd az első húsz perc zárásaként egy 11–2-es rohanást bemutatva féltávra egyetlen dobásnyi távolságra zárkózott (43–46).
A mieink hullámvölgye ráadásul a harmadik periódus első felében is kitartott, így a hátrányát hamar ledolgozó óbudai csapat a folytatásban, Boinitzer és Bencsik révén, egyszer-egyszer már vezetni is tudott. Csakhogy a játékrész közepe újabb fordulatot hozott: a megelőző időszakban némileg elhanyagolt védekezését egykettőre rendbeszedő, s támadógépezetét is újfent felpörgető SKSE 55–52 után, Dragasevics és Takács főszereplésével, egy 16–2-es etapot futott, s a záró tíz perc kezdetére ismét megnyugtató előnyhöz jutott. Az egyéni partizánakciók helyett vendégoldalon ekkortájt megint a kollektív játék került a fókuszba, szépen járt kézről kézre a labda, ráadásul a befejezésekbe is ritkán csúszott hiba. Karanfilovszki és az ezen az estén csapata legjobbjának bizonyuló Hargitai például a folytatásban egyarát háromból három triplát rámolt be, ami az óbudaiak ellenállását a végjátékhoz közeledve immár végképp megtörte (67–85). A házigazdáknak a legvégén még sikerült valamelyest mérsékelniük a különbséget, ám mindez a lényegi kérdéseket már nem befolyásolta, magabiztos győzelmet aratott, s így egy-nullás előnnyel várhatja a szerdai második meccset a találkozó nagy részében egyértelműen domináló tarjáni gárda.
 
NB I/B, Piros-csoport, 9-12. helyért, 1. mérkőzés
Óbudai Kaszások – Salgótarjáni KSE 75–87 (19–33, 24–13, 14–19, 18–22)
Rádl árok u., 50 néző, vezette: Menyhárt, Kéri, Magyari.
Kaszások: Czura 7/6, Fekete V. 1, Boinitzer 15/3, Kalassai 3/3, Karavdic 19/6. Csere: Bartos 7/3, Bencsik 14/3, Dócs, Vas-Teplán 7/3, Vígh, Korompay 2. Edző: Saeed Armaghani.
Salgótarján: Molnár M. 10/6, Daragsevics 14/3, Hargitai 21/12, Kuttor 9, Nshimba 4. Csere: Takács A. 13, Karanfilovszki 11/9, Rosemond 5/3, Monye M. Edző: Király Márió.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–12, 7. perc: 12–25, 14. perc: 21–40, 18. perc: 34–44, 24. perc: 48–48, 26. perc: 55–52, 31. perc: 57–68, 36. perc: 67–76.
Kipontozódott: Karanfilovszki (40.), Bencsik (40.).
 
Saeed Armaghani: – Gratulálok ellenfelünknek! A salgótarjániak óriási energiával kezdték, míg mi rendkívül álmosan mozogtunk az első negyedben. A folytatásban aztán magunkhoz tértünk, de összességében, azt kell mondjam, a vendégek megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, mert végig koncentráltak tudtak maradni és amikor felzárkoztunk rájuk, akkor mindig tudtak újítani.
Király Márió: – Egy hullámvölgyet leszámítva, amikor sokat egyénieskedtünk, a mérkőzés nagy részében jól, a megbeszélt taktikát betartva játszottunk. Magasszintű öt-öt elleni védekezést mutattunk be, a támadó oldalon is rendre jó megoldásokat választottunk, a triplákat pedig közel ötven százalékkal dobtuk. Az első meccs megvan, de nem dőlhetünk hátra, hiszen ellenfelünk a szerdai második találkozón biztosan nagy energiákat fog mozgósítani.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .