Pazar harmadik negyed után, a végére kiengedve is sikerült győznünk Miskolcon.
 
Mindkét együttes egy-egy fontos játékosa nélkül várta a péntek esti találkozót: hazai részről a gárda legjobb pontszerzője, az amerikai Austin Thornton, míg a túloldalon a csapatkapitány, Csabák Balázs volt kénytelen sérülése miatt kihagyni az északi rangadót. Amelyet valamivel jobban kezdtek a Hajdu centertalálataival, illetve Herendic ziccerével 6–2-es nyitányt produkáló tarjániak, igaz a mieink nem sokáig örülhettek csekélyke fórjuknak. Kozák Márton és Takács Dániel a folytatásban jócskán meglódították a rajtnál picit beragadó vendéglátókat, így a nyitó negyed derekához már miskolci vezetéssel érkezett meg a két csapat. A játékrész második fele azután valóságos „büntetőparádévá” alakult át, a sípmesterek ugyanis – különösen vendégoldalon – meglehetősen alacsonyan húzták meg a faulthatárt. Homokiék utolsó tizenhárom pontjából tizenegy is a vonalról született, s a hazai pálya számára kedvező „billenését” kihasználva a Drahos-legénység a második felvonás elejére 28–21-re el is lépett. A remekül beszálló Kovács Martin triplája és kettő plusz egyes akciója, valamint Herendic két ziccere mindazonáltal gyorsan visszahozta a meccsbe a tarjániakat, akik a nagyszünetig annak ellenére sem szakadtak már le három pontnál jobban riválisukról, hogy egyik legjobbjuknak, Sömenek Martinnak az első húsz percben gyakorlatilag momentuma sem akadt (42–41).
A második félidő első találatát ugyan a MEAFC jegyezte, ám Herendic válaszkosara már egy mindet elsöprő, s mint később kiderült meccsdöntőnek bizonyuló, vendégroham előszelét jelentette. A védekezésüket alaposan megszigorító piros-feketék 46–45 után valósággal állva hagyták vendéglátóikat, s remeklő horvát karmesterük vezérletével nemcsak fordítottak, de egy lehengerlő, 20–4-es futással pillantok alatt tizenöt ponttal elhúztak. Ebben az időszakban szinte minden sikerült a mieinknek, remek csapatvédekezés mellett, támadásban leginkább a fordulás után már a korábbi találkozókon látott remek formájában kosarazó Sömenek, a két triplát is bevágó Berkics, a jó érzékkel elcsent labdáit rendre könnyű kosarakra váltó Boinitzer, valamint a legváltozatosabb módokon eredményes Herendic vitték a prímet. Az SKSE lendületét ráadásul az utolsó rövid pihenő sem törte meg, olyannyira, hogy az újrakezdés után nem sokkal, Szanyi távoli-, illetve a Hajdu-Sömenek centerpáros közeli találataival, immár huszonkét pont választotta el egymástól a feleket (61–83). Noha a három, irányítóposzton számításba vehető játékosuk gyors egymásutánban történő elvesztése a folytatásban azért érezhetően alaposan megingatta az utolsó hét percben már egyetlen mezőnykosarat sem szerző tarjániakat, néhány bravúros védekezésnek és jókor bepötyögtetett büntetőnek köszönhetően Berkicsék nyolc egységnél közelebb már egyszer sem engedték magukhoz, a 17–5-ös meccszáró rohamával az eredményt a lefújásra azért jócskán kikozmetikázó egyetemistákat. Mindent összevetve a Csupics-legénység teljesen megérdemelten javította 3-1-re győzelem-vereség mutatóját, amelynél jobbat az első négy találkozót alapul véve a csoport egyetlen csapata sem produkált!
 
NB I/B, Piros-csoport, felnőttek, 4. forduló
MEAFC-Miskolc – Salgótarjáni KSE 78–88 (24–21, 18–20, 14–31, 22–16)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 200 néző, vezette: Józsa, Lövei, Sentényi.
Miskolc: TAKÁCS D. 14/6, KOZÁK M. 20/3, Kozák B. 8/3, Asszú, Béres D. 7. Csere: HOMOKI 13, Lippai 12, Tóth B. 2, Sándor, Gadus, Szőke G. 2. Edző: Drahos Gábor.
Salgótarján: HERENDIC 23/3, Piukovics B. 4, Szanyi 3/3, SÖMENEK 17/3, HAJDU 10. Csere: BOINITZER 10, Berkics B. 10/6, Kovács M. 8/3, Karanfilovszki 3. Edző: Sztevan Csupics.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–6, 8. perc: 18–15, 12. perc: 28–21, 17. perc: 37–35, 23. perc: 46–45, 27. perc: 50–65, 34. perc: 61–83, 39. perc: 76–84.
Kipontozódott: Piukovics B. (35.), Karanfilovszki (38.), Béres D. (40.), Kozák B. (40.).
Kiállítva: Herendic (34., második sportszerűtlen hiba után).
 
Drahos Gábor: – Első húsz percben ugyan egy ponttal vezettünk, de tízzel elveszítettük a lepattanócsatát, s bár második félidőre ezt kikozmetikáztuk, egy döbbenetesen sok hibával tarkított harmadik negyed megpecsételte a sorsunkat. Rengeteg labdát eladtunk, ráadásul nagyon rosszul is védekeztünk ebben az időszakban, ellenfelünk pedig élt a lehetőséggel, s eldöntötte a meccset. Összességében, azt gondolom, Austin Thornton távolléte, valamint sebességünk és védekezésünk hiánya voltak a legfőbb okai vereségünknek.
Sztevan Csupics: – Gratulálok a srácoknak, remek második félidei játékunknak köszönhetően nagyon fontos győzelmet arattunk. A miskolciaknak sok sikert kívánok a folytatásban, mi pedig dolgozunk tovább, mert még mindig sokat kell fejlődnünk. Csak a Tarján!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .